Съветите на диелотозите: Как да отслабваме без диети!

otslabvane-14

Много често не знаем какво да ядем, нито как да избегнем вредните храни, с които е препълнен хладилника ни. Чувстваме, че нямаме избор и посягаме отново към това, което добре знаем, че не трябва да ядем и всичките ни опити за отслабване отиват на вятъра.

Но ако се придържаме към определени правила, препоръчани от диетолозите, задачата ни значително ще се улесни и резултатите няма да закъснеят.

По- малко захар, по- малък апетит
Промените в нивата на кръвната захар са основният фактор, който ни подтиква към ядене по никое време. Елиминирайте за известно време от менюто си захарта и захарните изделия, рафинираните храни, изкуствените оцветители и подсладители. Бързо ще усетите, че вече не ви гони вълчи глад по никое време. Направете го изведнъж. Първите дни ще ви е трудно и странно, но бързо ще свикнете.
Ако ядем, за да неутрализираме някакъв емоционален проблем, трябва да установим кой е той и своевременно да открием друг начин да го преборим, а не чрез храна.

Напитките – подценявания враг
Често забравяме, че и напитките имат калории, при това много. Особено ако са бутилирани или в кутии. Те също стимулират апетита, тъй като не съдържат фибри и не могат да стимулират онези рецептори в стомаха, които сигнализират на мозъка, че вече е сити.

otslabvane-desert-1

Малка порция, по- често
Трябва да се научим да се вслушваме в тялото си, тъй като всяко е различно. Понякога е по- добре да хапнем нещо преди обед, ако сме прекалено гладни. Добре е винаги да имам в себе си някоя здравословна закуска, за да сме подготвени за такива моменти – например плод, или малко ядки, нещо с повече фибри.

Отслабване чрез закуска
Здравословната закуска чрез протеини помага за отслабването, намалява апетита и гори ефективно мазнините. При повечето хора проблемите започват още на закуска, когато си хапват филия бял хляб, пийват чаша натурален сок, а това са си чисти захари. След час- два вече отново са прегладнели и склонни да посегнат към нещо още по- калорично. Диетолозите препоръчват закуската да съдържа сложен въглехидрат, протеин и мазнина.

Да забравим за калориите, да мислим за хранителните вещества
Тялото се нуждае от витамини, минерали, фибри и пр. вещества, за да функционира правилно. А захарта, вредните мазнини и солта само изострят апетита, тъй като тялото сигнализира, че има нужда от полезни вещества. Например, една диетична напитка може да има нула калории, но нищо полезно за тялото, така че изобщо не ни върши работа. По- добрият избор е парче авокадо, което макар и по- калорично, съдържа много полезни вещества, които задоволяват клетките в тялото. Не бива да забравяме също, че има полезни мазнини, като тези в авокадото, които са необходими на тялото и не трябва да го лишаваме от тях.

Банан и авокадо – новите съюзници
Ако изведнъж огладнеем много силно, е добре да имаме подръка някои полезни храни: някой сезонен плод, малко бадеми или орехи, лъжичка мед, банан, резен авокадо и пр.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване