Съвети за отслабване, от които всъщност се напълнява

otslabvane-podpravki

Обикновено искаме нещата да се случват бързо, без болка и без усложнения. Колкото по- лесно, толкова по- добре. Случвало ли ви се е? Откривали сте диета, която е прекалено хубава, за да е истина. И следва голямо разочарование.

Има много бързи диети, както и съвети, които ни се представят като „решението“, но накрая се оказват лъжливи. Най- лошото е, че понякога не само, че постигаме обратен ефект – напълняваме, но и рискуваме здравето си.

Най- правилните решения са дългосрочните. Изискват време и търпение, но постигнатите с тях резултати, са трайни.

Ето някои от фалшивите диетични съвети, от които само се напълнява:

lecheben-glad-1

1 Пропускане на хранене. Изследванията показват, че пропускането на хранене, не е препоръчително, особено когато искаме да отслабнем. Когато пропуснем хранене, се случват физиологични промени, от които се напълнява. Причината е, че тялото ни се опитва да си набави необходимите хранителни вещества, а ако не го нахраним, трупа мазнини за енергия. Пропускането на хранене ни вреди в дългосрочен план, като може да причини заболявания като анемия и стеатоза на черния дроб. Правете по пет хранения на ден, богати на хранителни вещества.

2 Пиете на диетични газирани напитки. Понятие като „диетично“ газирано няма. Тези напитки нямат никакви полезни качества. Единственото, което ще постигнете с тях, е да качите килограми. Според някои експерти, изкуствените подсладители лъжат тялото. Този тип напитки предизвикват конфликт в тялото.

Алтернативата е да пием вода, чай, натурални сокове и пр. Избягвайте подсладителите, както и плодовите сокове, защото съдържат много захар.

3 Ядете храни без мазнини. При производството на храни с малко мазнини или без мазнини, често се добавя като тайна съставка захар, за да се компенсира липсата на вкус. Много често, диетичните бисквити без захар, се оказва, че съдържат много повече захар и почти същия брой калории, като другите. Помнете, че мазнините ни са необходими. Лошо е да прекалявате с тях, а да не отделяте време за движение.

4 Ограничаване на въглехидратите. Хляб, паста, боб, ориз, картофи и др. подобни съдържат въглехидрати. Сигурно си мислите, че те са основните виновници за напълняването. Всъщност, това изобщо не е вярно. Ограничаването на въглехидратите може да доведе до напълняване. Те са източник на енергия за мозъка и тялото, стига да избирате пълнозърнестите.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване