Рецепта с Чия за Отслабване

 

chia-voda

Мощните качества на семената от чия ги превръщат в т.нар. суперхрана. Богати са на антиоксиданти, калций, протеини, мастни киселини, сред които омега- 3. Те са отличен източник на фибри. Могат да абсорбират 10 пъти теглото си, когато са накиснати във вода. Образуват вид гел, с голям обем, който създава усещане за ситост.

Семената от чия са много полезни, ако искаме да отслабнем или да поддържаме килограмите си. Фибрите, които се съдържат в него, помагат на храносмилането и контролират глада. Когато влязат в контакт с вода, образуват нискокалоричен слой, които увеличава обема си в корема ни 10 пъти.

Осигуряват ни енергия

Ако търсите източник на енергия, така че да издържате повече във фитнеса, семената от чия са много подходящи. Съдържат два пъти повече калий от бананите и два пъти повече протеини от зеленчуците.

Как да приготвим вода от чия за отслабване

Начин на приготвяне:

-Сипете 1 лъжичка семена в чаша вода и ги оставете да киснат 10 минути. Така семената от чия придобиват желатинова форма.

-В кана сипете 3 чаши вода, изцедете сока от 2 лимона и добавете накисната чия.

-Смесете всичко. Ако е лято, може да добавите и лед.

Как се приема водата от чия

Можете да консумирате гореописаната рецепта заедно с други домашни сокове. Пийте една чаша вода от чия преди да обядвате и една преди вечеря. Ако не ви харесва вкуса, смесете с друг сок.

Ако консумирате в продължение на месец, в съчетание с балансирана диета, ще постигнете резултати.

Не забравяйте да пиете вода през деня.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване