Помага ли ни грейпфрут на гладно, за да отслабнем?

greipfrut-1

Ананасът, грейпфрута и ябълката се считат за плодове, които топят мазнините. Много хора ги приемат на гладно и дори правят диети, само на основата на някой от тези плодове. Дали обаче това е ефективно и здравословно?

Плодовете съдържат малко мазнини, но съдържат калории. Пречистващите плодови диети предполагат прием на големи количества глюкоза и фибри, които могат да доведат до хипергликемия и натрупване на мазнини.

Освен това, да се яде само един плод, освен че повишава кръвната захар, може да означава и нисък прием на калории. Може да свалим няколко килограма за кратки срокове, но в средносрочен план тялото влиза в процес на трупане на мазнини. Така само ще отслабим имунната си защита и ще започнем да чувстваме преумора.

greipfrut

Всички плодове съдържат калории. Има плодове със свойства, които могат да са много полезни в рамките на балансираното и здравословно хранене. Ананасът, например, съдържа веществото бромелин, което индиректно помага да отслабването.

Грейпфрутът притежава много антиоксидантни свойства, но сам по себе си няма да ви помогне да стопите излишните килограми.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване