Полезни природни средства за отслабване на корема

korem-1

Как да стопим мазнините по корема? Натрупването на маса в тази област е особено опасно за здравето, освен че не е приятно от естетическа гледна точка. За да постигнем желаната цел, трябва да съчетаем доста хранене, движение, а също така е добре да включим и природни средства, които да помогнат.

Ето няколко храни, които е добре да включваме често в менюто си:

Лук. Богат е на растителен инсулин, който не позволява покачването на захарта, която други храни повишават (хляб, паста, ориз, картофи). Поддържането нивата на кръвната захар ни помага излишната енергия да не се трупа веднага под формата на мазнини в областта на корема.

Гъби. Също са много полезни за всяка диета за отслабване на корема. Намаляват усвояването на захарта и мазнините от храните.

Зелен чай. Изключително полезен за сваляне на излишните килограми. Можем да пием по 1-2 чаши на ден, като е добре да добавяме и лимонов сок. Катехините, които съдържа, благоприятстват топенето на мазнините по корема. В същото време, подобряват работата на сърдечно- съдовата система.

otslabvane-zelen-chai

Бирена мая. Богата е на хром и витамин В. Помага за потискане на апетита към сладки изделия. Действа успокояващо на нервната система. Също така, регулира кръвната захар и намалява тенденцията за трупане на мазнини по корема.

Водорасли уакаме. Можем да ги добавяме към салатите, супата… Могат да намалят с до 10% мазнините по корема. Едно от веществата, които съдържат, фукоксантин, помага за топенето на мастните депа.

Доматен сок. Идеално средство за засищане на глада. Можем да пием по чаша преди хранене, особено ако сме много гладни, за да се предпазим от преяждане.

Два литра вода на ден. Това е най- ценните ни съюзник в битката с мазнините. Добре е да ограничаваме консумацията на натурални сокове, газирано и алкохол, като ги заместваме с вода.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване