Отслабвайте с помощта на будилника

sabujdane

През седмицата обикновено се будим между 7 и 7, 30. Но през уикенда това се променя и се будим, например, между 9- 10 сутринта. Тази разлика може да не ни вижда значима, но може да се отрази на размера на панталоните ни. Университетско изследване показва, че жените, които не се будят по едно и също време всеки ден, по- лесно натрупват телесни мазнини.

Учените изследвали навиците на 330 млади жени и установили, че тези, които често променят часа си на събуждане, трупат повече килограми. Тези, които най- често променят часа си на събуждане (един ден в шест, на другия в осем, например), имат с 30% повече телесни мазнини, в сравнение с тези, които се будят по- редовно (разлика в рамките на 30 минути).

budene

Каква е причината тялото ни да е толкова взискателно? Липсата на постоянство може да засегне биологичния ни часовник, което изменя хормоните и химическия състав в тялото.

Затова, изберете си време за ставане, така че да сте спали 8- 8, 30 часа (часовете сън също влияят върху килограмите). Навивайте часовника си по едно и също време.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване