Обилната закуска помага за отслабване

zakuska-za-dieta

Закусването с богата на калории храна помага за отслабване, предпазва от диабет и сърдечно- съдови проблеми, според учени от Университета на Тел Авив. Доказват, че хората, които закусват обилно, са по- слаби и стройни, отколкото хората, които ядат повече на вечеря.

Повечето храна на закуска ни осигурява енергия, подобрява настроението ни и предпазва от множество заболявания. Тъй като метаболизмът зависи до голяма степен от сърдечния ритъм, когато ядем, тялото ни обработва по- добре храните.

Хората, които приемат повече калории на закуска, в която могат да включат дори парче торта или бисквити, имат по- ниски нива на инсулина, захарта и триглицеридите в кръвта. Така намалява риска за висок холестерол, диабет, високо кръвно и сърдечни проблеми.

zakuska-eksperti

Изследване върху жени със затлъстяване, които в продължение на 12 седмици, следват диета от 1400 калории, разпределени по следния начин: 700 калории на закуска, 500 на обяд и 200 на вечеря, успели да отслабнат с 8 кг. Жени, които приемали същия брой калории, но разпределени: 200 на закуска, 500 на обяд и 700 на вечеря, отслабнали само с 3 кг.

Хората, които закусвали по- калорично, имали ниски нива на грелин, хормонът, който регулира глада. Така се чувствате по- сити и не усещате нужда да ядете между храненията.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване