Нощното хранене е наследствено

noshtno-hranene

Все повече се коментира тезата, че нощното хранене има генетична основа. Много често това поведение, което е сред основните причини за затлъстяването, се определя като синдром.

Синдромът на нощното хранене крие доста неизвестни. За първи път е описан през 1955, но от края на миналия век се определя като хранително разстройство. За синдром на нощното хранене говорим в случаите, когато човек се храни обилно, до 70% от дневното хранене, след вечеря и това продължава в период повече от два месеца. Често се съчетава със сутрешна анорексия.

noshtno-hranene-1

Синдромът на нощното хранене засяга между 1% и 2% от населението по света. Това поведение се проявява при 10% от хората с наднормено тегло и при 25% от хората със затлъстяване.

Обикновено хората с този синдром ядат през нощта, при това висококалорична. Тези калории се прибавят към поетите през деня. Много често дори не чувстваме глад, когато ги приемаме. Хората с този синдром трябва да се подложат на лечение.

Новото е, че синдромът на нощното хранене има генетичен произход. До момента се смяташе, че причината е психологическа и винаги се е лекувал като такъв. Според някои експерти, се дължи на стрес.

Тепърва обаче ще научаваме повече за това доста загадъчно поведение.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване