Наистина ли се отслабва, ако не ядем след 18 часа?

hrana-nosht

Не винаги се отслабва, ако спирате да се храните след 18 часа. Ако ядете през нощта обаче, е напълно сигурно, че ще напълнеете. Ако напълнявате заради нощно хранене, има няколко стратегии, които ще ви помогнат да преодолеете проблема. Независимо колко ядете обаче, няма как да отслабнете, ако не изгаряте консумираните калории.

Навик, от който се напълнява

Яденето през нощта може да покачи значително теглото ви, ако ядете пред телевизора или компютъра, а храната е калорична. Пържени картофи, сладолед, бисквитки и пр, все лакомства, които ще ви създадат проблеми с теглото. Ако елиминирате подобни среднощни закуски, вероятно ще успеете да отслабнете.

Естествен ритъм

Яденето през нощта или по- зле, по малките часове на нощта, дебалансира естествения ни ритъм на тялото. Тялото ни е програмирано така, че да има нужда от храна през деня, когато сме активни. Когато ядем вечер или през нощта, се появява хормонален дисбаланс, който увеличава апетита ни.

noshna-dieta-3

Движете се

Ако търсите какво да ядете посред нощ, защото ви е доскучало или по навик, ходете, вместо да ядете. Хранете се само на масата в кухнята. Не яжте седнали на дивана пред телевизора, компютъра. Не яжте, докато извършвате друга дейност, например, четене.

Без вредна храна

Ако ви е трудно да спрете да ядете посред нощ, гледайте да е по- здравословно и с по- малко калории. Не дръжте храна като чипсове, вафли, бисквити и пр. в дома си. Вместо тях, гледайте винаги да имате плодове и зеленчуци. Никога не пропускайте сутрешната закуска, защото ще нарушите ритъма си на хранене за целия ден и ще поемете много калории.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване