Какво е спелта и как ни помага в отслабването

spelta

Спелтата е супер хранителна зърнена култура. Нови изследвания показват, че е много ефикасна за отслабване и ще подобри значително резултати ви. Освен това е много полезна за здравето ни.

Какво е спелта?

Тази зърнена култура се използва от хората от 5000 г. пр. Хр. Била е особено популярна през Средновековието. Спелтата съдържа много витамини, минерали и пр. полезни вещества. Любителите на културата казват, че има лек вкус на орех.

Спелта и отслабване

Тази зърнена култура е полезна за отслабването по няколко причини. Съдържа много фибра, което е полезна за храносмилането. Помага ни да овладеем апетита си и да приемаме по- малко храна, тъй като има високо ниво на засищане.

Спелтата е отличен източник на протеини, а ако тренирате, ви трябва по- голямо количество. Помага за развиването на мускулатурата, което означава, че ускорява метаболизма. Помага да се възстановим по- бързо след тренировка.

spelta-1

Спелтата спада към сложните въглехидрати. Вместо бял хляб например, яжте хляб от спелта.

Ето какви други свойства има растението: ускорява метаболизма, подобрява хормоналния баланс, прави костите по- силни, регулира храносмилането и нивата на кръвната захар, намалява лошия холестерол.

Съдържа високи нива на: желязо, мед, магнезий, фосфор, калий, цинк, селен, ниацин, тиамин, витамин В6, фолиева киселина и др.

Как се консумира спелтата?

Най- лесният начин е като я консумираме под формата на брашно. Заместете в рецептите си бялото брашно с брашно от спелта и готово. Намалете с 10% течността, когато приготвяте рецептата със спелта, тъй като брашното не е толкова гъсто.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване