Как корейската кухня може да ни помогне да отслабнем

koreiska-hrana

В Южна Корея има най- малко хора в наднормено тегло от развитите страни – само 3, 5%. В сравнение, в САЩ този брой е 35%. Така че си струва да прегледаме основните характеристики на корейската храна.

1. Яжте зеленчуци. Корейските ястия като бибимбап (ориз със зеленчуци) и омниеон (супа от фиде със зеленчуци) съдържат много растения, както диви, така и домашни. Дори в ресторант да поръчате булгоги (мариновано месо на скара), отново ще е съпроводено с много зеленчуци. Тези храни са нискокалорични и съдържат много фибра.

2. Лютива паста. Корейската храна е много пикантна, обикновено се сервира с лютива паста като подправка. Ако добавите различни подправки, ще събудите метаболизма си, а и вкусът ще е уникален.

Кимчи

Кимчи

3. Не забравяйте кимчи. То е много характерно за корейската кухня. Приготвя се от прясно или кисело зеле, овкусява се с чесън, рибен сос, джинджифил и чили на прах. Това е основно ястие в корейската кухня. Много е хранително и полезно за храносмилането. Добавете малко пикантно кимчи към диетата си.

4. Опитайте корейски корени от жен- шен. Притежава множество свойства, сред които и такива, свързани с отслабването. Жен- шенът намалява нивата на кръвната захар. Можете да приготвите шейк от плодове, жен- шен, мляко и мед. Може до опитате и ястието самгиетанг, което е традиционно за лятото, представлява супа с жен- шен.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване