Как Канелата ни помага да Отслабваме – Виж Тук:

kanela

Защо канелата помага за отслабването?
Богата е на магнезий, желязо, калций и фибра. Чудесна добавка към всеки десерт, заради сладкия си вкус.
Когато искаме да отслабнем, е много важно да поддържаме нивата на кръвната захар стабилни в организма, като избягваме състояния като хипоглуцемия и пик на глюкозата. Канелата помага да постигнем стабилни нива на глюкозата в кръвта.

Защо е толкова важно да поддържаме гликемичния индекс? Високите нива на инсулина не позволяват на организма да използва всичката налична глюкоза. Затова тя се натрупва под формата на мазнини. Тези запаси се използват от тялото, когато правим упражнения, за енергия. Но ако не се изразходва, тази енергия се превръща в мазнина.

Това означава, че канелата контролира как в организма глюкозата се превръща в мазнина. Канелата поддържа нивата на глюкозата стабилни, за да не произвежда тялото повече инсулин. Така тялото ни използва глюкозата, преди да се е превърнала в мазнина.

kanela-1

Как се приема канелата?
Най- важното е канелата да е прясна. Това означава да не е стояла дълго време смелена или клончетата да не са много сухи.

Затова трябва да обърнем внимание на аромата – трябва да е по- наситен. Ако я купим на прах, ще е прясна 6 месеца. А ако я вземем на пръчици – 12 месеца. За да удължим този период, можем да я държим в канелата или на хладно място.

Най- добрите начини да я консумираме са:

Чай от канела. Половин лъжичка прах или две пръчици, чаша топла вода, но да не е завряла, лъжичка мед. Оставете да кисне 10 минути, за да може канелата да отдаде всичките си свойства. Пием от чая веднъж сутрин на гладно и още веднъж – преди лягане.
Вода от канела. Трябват ни 1 литър вода, 4 лъжици канела на прах, кора от половин лимон и 2 лъжици мед. Пие се през целия ден.
Овкусяване с канела. Можем да я добавяме към зърнената закуска, кисело мляко, сокове, печени плодове, десерти.

Кога и къде се забелязва ефекта от канелата?
Доказано е, че мазнините по корема са много чувствителни към свойствата на канелата. Именно в тази област се забелязва най- вече резултатът от нея. Ефектът се забелязва между 2 седмици и 1 месец.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване