Как да ядем плодовете и зеленчуците, за да отслабнем

dieta-plodove

Повечето хора си мислят, че за да отслабнат, само трябва да заместят повечето си хранения с плодове и зеленчуци. Все пак са нискокалорични, богати на полезни вещества и са полезни за здравето ни. Въпреки че няма лош плод или зеленчук, трябва да знаете някои неща за бързото отслабване.

Зеленчуци с нишесте

Ако искате да отслабнете, трябва да ограничите зеленчуците с нишесте. Картофите, например, са богати на нишесте. Трябва да ограничите консумацията им и порциите.

antioksidanti

Плодове със захар

Плодовете са богати на захар, затова трябва да внимаваме с избора си и да избягваме някои от тях. Тъй като сухите плодове и плодовия сок съдържат висока концентрация на захар, консумацията на пресния плод е по- добрия вариант. В днешно време захарта се съдържа дори в храни, за които не подозираме.

Сред плодовете, които съдържат повече захар, са: череши, мандарини, грозде, смокини, манго, банани и пр. От друга страна, сухите плодове съдържат много повече захар, така че е добре да ги избягваме. Не че не трябва да ядете плодове с повече захар, повечето от тях съдържат много важни и полезни вещества, но трябва да внимаваме с количествата.

Трябва да внимаваме и как ги приготвяме, най- вече зеленчуците. Избягвайте да ги пържите или панирате, наблегнете на готвенето на пара, печенето.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване