Как да се справим с отпуснатата кожа след отслабване? Виж Тук:

Отпускането на кожата след отслабване е често срещано явление. Получава се, когато за кратко време се свалят много килограми. Или когато сме имали голямо наднормено тегло.
Обикновено най- силно се забелязва в областта на ръцете и корема. Затова се препоръчва да не се спазват драстични диети, а отслабването да става по- бавно, с повече спорт и здравословна храна.

Как можем да се справим с проблема? С повече спорт и добър хранителен режим.

1. Да консумираме подходящите протеини
За да се стегнат мускулите и да опъне кожата, трябва да приемаме подходящите хранителни вещества. В този случай, това са протеините – животински и растителни.
Ето кои са най- подходящите: сьомга, бяло месо, яйца, овес, спанак.
2. Да се пие повече вода
Не става въпрос задължително да изпиваме по 2 литра или повече вода. Просто трябва да се поддържаме хидратирани. Добре е да се стараем да пием по една глътка вода на всеки половин час. Може да заместваме водата с чай, плодов сок и пр.
3. Скачане на въже
За да се справим с отпусната кожа, трябва да се правят упражнения, както казахме по- горе. Но не каквито и да е. Трябва да са високоинтензивни и да стягат мускулите. В началото се започва по- леко. Например, скачане на въже по 15 минути, два пъти дневно.
4. Отвара от канела с мед
Канелата ускорява метаболизма, подхранва мускулите и стяга кожата. Тази отвара е чудесно начало на деня. Пие се на гладно.


5. Алое вера
Това е най- ефективното природно средство за третиране на отпуснатата кожа. Хидратира и помага за възстановяване на рани и стрии. Препоръчителен е ежедневен масаж с гел от алое вера.
6. Упражнения с тежести
Този тип упражнения са сред най- полезните за стягане на кожата и мускулите. Важното е да се изпълняват правилно, за да не се натоварват ставите.
7. Храни, които помагат за производството на колаген и еластин
След отслабването трябва да приемаме необходимите хранителни вещества, които помагат за стягането на кожата и подобряват еластичността й. Ето някои от най- подходящите в това отношение: фасул, моркови, пъпеш, сьомга, кисело мляко, орехи, рукола, зеле.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване