Как да постигнем здравословно тегло

ne-otslabva-dieta

В затлъстяването винаги има участие на гените, но върху това не можем да влияем. Това обаче не означава, че трябва да се предадем и да не вземем мерки. Освободете се от всякакво чувство на вина и се заредете положително за битката с килограмите.

Има и други фактори, които влияят много върху генезиса на проблема: избягвайте полуфабрикати, избягвайте изкушаващите ви щандове с храна в супермаркетите, не обръщайте внимание на рекламите по телевизията.

Но начинът на хранене е много важен. Трябва да променим навиците си и да се научим да се храним здравословно: размер на порциите, вид на храната, избягване на яденето между храненията и пр. Така ще избягваме отрицателния енергиен баланс, от който се напълнява.

hrana-trenirane

Избягвайте храните с висока енергийна стойност, които често се срещат в супермаркетите. Но много често те дори не са полезни за здравето ни.

Съвременния начин на живот предполага ниски нива на двигателна активност. Затова, трябва да го компенсираме, като си изберем спорт, движим се повече пеша и пр. А така и ще изразходваме излишната енергия.

Битката с излишните килограми е продължителна и трябва да съзнаваме, че промените в навиците ни са завинаги.

Най- добре е, разбира се, да действаме превантивно, за да не се стига до крайности в теглото ни.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване