Как да комбинираме храните, за да сме слаби

hrani-kombinirane

Прекалили сте с храната? Искате неусетно да свалите няколко килограма? Не е необходимо механично да намалявате калориите, трябва само да се научите как да комбинирате храните. За да отслабнем и да задържим резултатите, най- голямата грешка, която може да допуснем, е да изключим някоя храна от диетата си.

Както казват експертите, най- важното, за да отслабнем ефективно, е да комбинираме храните, а не да се отказваме от тях.

Как да комбинираме храните, за да отслабнем

Преди да започнем диета за отслабване, е добре първо да проверим общото си здравословно състояние. Бързите диети дават наистина бързи резултати за кратко време, но йо- йо ефектът ви е почти винаги гарантиран. Затова, най- сигурното е да се научим да се храним здравословно и балансирано.

Зеленчуците са неутрални храни. Могат да се комбинират с всеки тип храна, както с въглехидрати, така и с протеини. Богати са на витамини и минерали.

hrana-sled-30

Закуската е най- важното хранене за деня. Никога не я пропускайте. Добрата закуска включва пълнозърнести храни, плодове, прясно или кисело мляко.

Нещо, което трябва да избягваме е, приема на протеини от различни животински източници в едно и също хранене. Т.е., да не комбинираме месо и сирене, месо и риба или яйца и риба.

Има някои комбинации, които са много подходящите за всяка диета за отслабване: пресни и сушени плодове, мед, прясно мляко, сирене и яйца, могат да се комбинират със зърнена закуска и зеленчуци. Зеленчуците могат да се смесват по между си. Пълнозърнест хляб, сирене или жълтък с плод и зехтин. Пресните плодове могат да се смесват с домати, патладжани, марули, тиква. Прясно сирене може да се комбинира със зърнена закуска, хляб или картофи.

Ето една примерна диета за разделно хранене:

Закуска: обезмаслено прясно мляко със зърнена закуска
Втора закуска: сандвич с шунка, сок от грейпфрут и портокал
Обяд: пълнозърнеста паста с пресни домати, 150 грама сурови моркови, овкусени с лъжичка лимонов сок и зехтин.
Следобедна закуска: 1 круша
Вечеря: октопод с гарнитура от зеленчуци

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване