Как да имаме по- бърз метаболизъм

metabolizam-saveti

Метаболизмът зависи до голяма степен от гените ни, но не изцяло. Има начини, с които можем да го контролираме.

1. Винаги се замисляйте колко калории приемате, за да поддържате тялото си. Метаболизмът е химически процес, който превръща в енергия храната, която сме приели. Имаме и основен метаболизъм, който включва енергията, необходима ни за жизнените процеси на тялото.

2. Изчислявайте калориите, които изгаряте. Изгаряме калории чрез ежедневните си действия. Важното е да постигнете баланс между приетите калории и изгорените.

metabolizam-baven

3. Превърнете тренировките си в навик. 2- 3 пъти седмично кардио увеличава значително основния ни метаболизъм.Дори след като сте в покой след тренировката, тялото ви ще продължи да изгаря повече калории.

4. Включете гирички в тренировката си. Колкото повече мускулна маса притежаваме, повече калории изгаряме. Това означава, че не трябва да забравяте за упражненията, които служат за оформяне на мускула.

5.  Не се подлагайте на диета с йо- йо ефект. Особено за хората с бавен метаболизъм, изобщо не са препоръчителни. Когато се отслабва с много за кратко време, губим мускулна маса. А когато започнем да качваме, не е мускул, а мазнина.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване