Как да държим глада под контрол

glad-fakti

Опитвате се да се храните здравословно, да не ядете между храненията? Всяка сутрин ставате с това намерение, но изведнъж ви напада гладът и забравяте за него.

Ако това ви звучи познато, прочетете нашите съвети как да се справяте в такива ситуации:

– Започнете деня с хубава закуска: Не наблягайте само на плодове, защото след два часа пак ще сте гладни. Закуската трябва да съдържа фибри, млечни продукти и протеини.
– Не стойте дълги часове без да ядете: това е сред най- ефективните трикове за контрол над глада. Продължителното гладуване само дебалансира хормоналните ви нива и събужда апетита. Яжте малки порции храна всеки 2- 3 часа.
– Пийте достатъчно количество вода. Между 1,5 и 2 литра. Намалява усещането за глад между храненията, поддържа ни хидратирани и благоприятства изхвърлянето на токсините.
– Включете в диетата си голямо количество фибри: плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни… Всички те са много засищащи.

glad-dieti-1
– Включете порция протеин във всяко от основните хранения: протеините са важни за образуването и поддържането на тъканите. Храните, богати на протеини, ни поддържат сити дълги часове. Може да избирате източници на протеини, като: пилешко, пуешко, телешко, риба, яйца, бобови култури, обезмаслени млечни продукти.
– Спете достатъчно: Ако спите по- малко от 7- 8 часа, нивата на кортизола рязко се увеличават и се чувстваме по- гладни.
– Тренирайте: Физическата активност регулира нивата на хормоните и намалява апетита.
– Избягвайте въглехидрати, които са усвояват бързо, като захарта: те вдигат рязко кръвната захар и секрецията на инсулин и причиняват хипогликемия, когато огладнеете отново.
– Пийте зелен чай: Ускорява метаболизма и топенето на мазнините.
– Поддържайте тялото и ума активни: Доказано е, че често ядем от скука. Когато ви доскучее, изберете някакво занимание, което да не е свързано с храна.
– Дръжте в хладилника винаги нещо здравословно и нискокалорично: ядки, плодове, зеленчуци и пр.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване