Къде грешим със сутрешната закуска?

zakuska-otslabvane

Много сме говорили за значението на сутрешната закуска за отслабването ни. Често обаче пропускаме един важен елемент, когато говорим за това хранене: протеините.

Количеството протеини, от които човек се нуждае, зависи от начина му на живот. По принцип се препоръчва 1 грам дневно на килограм телесно тегло.

Как променя тялото ви?

Много честа грешка при сутрешната закуска е да пропускаме протеините. Вместо да хапнем едно яйце или парче сирене, изяждаме само една кифла и едно кафе.

zakuska-za-dietata

Какво се случва, ако не включим протеина?

Сутринта преобладават хормоните, които превръщат храната в енергия и възстановяват мускулната маса. В този момент на деня, организмът ни контролира кортизола, който превръща протеините в енергия.

Ако на закуска ядем сирене, мляко, пилешко, риба тон или яйца, помагаме на тялото ни да натрупва мускулна маса, увеличава умствената концентрация, предпазва от внезапен глад, ускорява метаболизма.

Масова практика и при деца, и при възрастни е да се пропуска сутрешната закуска. В съчетание със заседналия начин на живот, това води неминуемо до напълняване.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване