Къде бъркаме, когато отслабваме?

dieta-otslabvane-2

Спазвате диета, тренирате, не пиете алкохол… Но стрелката на кантара не помръдва. Вероятно допускате някаква грешка в храненето си, която не ви позволява да отслабнете.

Кои са най- честите грешки, които ни пречат да отслабнем?

1 Сдържате и трупате желание да ядете или гладувате. Мислите си постоянно за парче торта. Но не се осмелявате, защото сте на диета. Когато дълго време сдържаме желанието си за определен вид храна, когато ни попадне, няма как да се удържим.

От друга страна, гладуването също е много вредно, когато искаме да отслабнем. Когато не ядем дълги часове и накрая пред нас се появи храна, омитаме всичко, без да мислим дали е подходящо за диетата ни.

2 Правите диета от време на време. Налага ви се отслабнете с няколко килограма за дадено събитие. Правите диета, сваляте ги и пак се връщате към старите си хранителни навици. Спазването на диета обаче винаги е кратковременно решение. Трябва да се научите да се храните здравословно и балансирано.

3 Спазвате магическа диета. Няма магически резултати в отслабването. Максимумът, който можете да свалите за 7 дни е 2 кг. Така че диети, които ви обещават например“минус 7 кг за 7 дни“ са несериозни. А и резултатите бързо изчезват.

4 Не пиете достатъчно вода. Трябва да приемаме по 2 литра течности на ден: вода, чай, сокове и пр. Най- подходящата напитка, когато искаме да отслабнем, е водата.

otslabvane-polezni-saveti

5 Не обръщате внимание на невидимите калории. Не се замисляме, че алкохолът или натуралните сокове, всъщност са доста калорични. Мислим си, че не съдържат калории, защото са течности. Истината е, че доста храни, които подценяваме, могат да ни изненадата неприятно.

6 Имате лош сън. Почивката е много важна, когато искаме да отслабнем. Свикнете да си лягате рано, горе- долу по едно и също време. Когато тялото ни не е отпочинало, не е в баланс, а това се отразява на всичко.

7 Храните се бързо. Изисква се време, докато мозъкът разбере, че стомахът вече е сит. Затова, трябва да се храните бавно, за да му осигурявате това време.

8 Ядете, когато не сте гладни. Много често различни емоции ни подтикват да ядем: стрес, тревога, депресия, мъка и пр. Трябва да се научите да различавате истинския глад от емоционалния. Ако се храните редовно по едно и също време, по няколко пъти на ден, тези моменти ще намалеят.

9 Прекалявате с диетичните храни. Много често надписите по опаковките ни заблуждават. Трябва да внимавате с тези храни и да не им се доверявате сляпо.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване