Хранителни навици, от които се напълнява

hrana-napalnyavane

Бързо хранене. Трябва да отделяте време, за да се храните. Когато ги правите бавно, можете да усетите в кой момент точно вече сте сити. Когато се храним бързо, не усещаме колко реално се погълнали. А обикновено това е повече отколкото трябва.

Прекалявате с готовата храна. Работния график и забързаното ежедневие често ни карат да взимаме най- лесното решение: да поръчаме храна по телефона или да си купим някой сандвич и пр. Обикновено обаче тази храна съдържа много калории.

Много брашно. Бисквити, паста, пица, и пр. са врагове на красивия силует. Изкушават ни, но после горчиво съжаляваме. Или ограничавайте значително приема им, или изобщо не ги яжте.

torta

Не ядете плодове и зеленчуци. Много често ги пренебрегваме. Но ако искате да сте слаби, трябва да хапвате повече от тях.

Ядете директно от пакета. Измерването на порциите много помага, за да контролираме колко ядем. Когато бъркаме директно в пакета обаче, много трудно можем да следим. Затова, извадете колкото искате в отделна чиния и сами вижте колко ще изядете.

Ядене в леглото. Удобство, мързел, глад или съненост, все фактори, които ни подтикват към този ужасен навик. Седнете на масата, организирайте храненето си, така че да е под ваш контрол.

Обезмаслени млечни продукти вместо пълномаслени. Млечните продукти са много важни за здравословното хранене. Но за да има ефект при отслабване, избирайте обезмаслени или с ниска масленост.

Прекалявате с десертите и лакомствата. Ако искате да отслабнете, забравете за тези храни. Или много строго контролирайте приема им.

Самозалъгване. Сервирате си по- големи порции, отколкото трябва. Обещавате, че на следващия ден ще ядете по- малко. Мислите, че едно нарушение няма да промени нищо. Не се теглите и пр. Истината е, че отслабването изисква силна воля и мотивация, така че няма нужда да се самозалъгвате, защото така няма да имате никакъв шанс.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване