Децата на разведени родители в риск от напълняване

detsa-razvod

При децата с разведени родители вероятността от затлъстяване е с 54% по- голяма. Тази зависимост е по- голяма при момчета, докато при момичетата не е толкова ясно изразена.

Изследването е проведено в Норвегия. Участват 3000 деца от двата пола от 127 училища в страната. Други фактори, които повишават вероятността от напълняване са: образование на майката, района, в който живее детето и етническата принадлежност. Вероятността едно момче на разведени родители да напълнее е от 63% до 104%, в сравнение със споменатите 54%.

При момичета също се наблюдава този ефект, но не е толкова ярко изразен. При децата, чиито родители живеят без брак резултатите са същите като при децата, чиито родители имат брак.

dete-zatlasyavane

Разводът на родителите е емоционален стрес за детето и често се изразява с депресия, потиснатост, изразяващи се с повече ядене. Другата причина е, че един родител по- трудно намира време за готвене и често не обръща внимание какво яде детето, или го храни с полуфабрикати.

Родителите, които са в развод, трябва стриктно да следят теглото на детето си. Ако детето започне да има проблеми с килограмите, това ще се отрази на самочувствието му и ще доведе до още по- сериозни емоционални проблеми.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване