Бананово брашно за отслабване

bananovo-brashno

Всички обичаме да ядем банани. Освен че са вкусни, са и много полезни. А и противно на някои мнения, са много подходящи за отслабването.

Днес обаче ви предлагаме един нов начин за консумацията им – под формата на брашно.

Бананът може да бъде дехидратиран и смелен, за да се превърне в брашно. Може да се използва за приготвянето на различни видове ястия. Банановото брашно е много по- ефективно от обикновеното, тъй като не е рафинирано, съдържа по- малко консерванти.

Банановото брашно се приготвя от все още неузрели, зелени банани, които все още не стават за ядене. Обелват се, нарязват се и се оставят да изсъхнат. Когато изсъхнат напълно и станат твърди, се смилан на фин прах.

banani-otslabvane

Банановото брашно може да е нов продукт на пазара, но в редица държави се използва отдавна. В Африка и Ямайка се използва от началото на 20 век като по- евтина алтернатива на житното.

Ето как ни помага банановото брашно в отслабването:

– Контролира нивата на кръвната захар. Не предизвиква същия ефект като традиционните брашна: т.е., не увеличава кръвната захар, не образува газове, не се превръща бързо в захар и пр.
– Поддържат ни сити за повече време. Бананът се държи като фибра, затова на стомаха е необходимо повече време, за да го смели. Така се чувстваме сити повече време.
– Предпазва от глад за въглехидрати. Тъй като банановото брашно поддържа нивата на кръвната захар, не води до внезапни пристъпи на глад.
– Съдържа стабилно нишесте. Този тип въглехидрат действа като фибра. Въглехидратите не могат да се смелят напълно и да се усвоят от тялото, а минава директно в храносмилателния тракт.
– Много нискокалорично. Съдържа много по- малко калории в сравнение с традиционното брашно. Съдържа до 25% по- малко калории от повечето видове брашно.
– Хранително е. Съдържа много витамини и минерали. Също и на фибра.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване