9 съвета за балансирано отслабване без глад

otslabvane-taliya

Ако искате да отслабнете здравословно, без процесът да се превръща в мъчение за тялото и психиката, ви предлагаме 9 ефективни и полезни съвета как да го постигнете, без да гладувате.

Ключът към свалянето на килограми без глад е в по- здравословното хранене. Трябва да промените начинът, по който до момента тялото ви е работило, за да подобрите храносмилането и да намалите приема на калории.

Освен това, чрез тези съвети ще се предпазите от нежелания йо- йо ефект, който води до връщане на предишното тегло.

Представяме ви 9 съвета за интелигентно отслабване, така че да имаме винаги енергия и да сме в добро настроение:

1. Увеличаване на метаболизма
Метаболизмът регулира енергийния разход на тялото. Ако го увеличите, ще можете да изгаряте повече калории, което означава, че по- лесно ще сваляте излишните килограми.
За да успеете да ускорите метаболизма си, е необходимо да правите упражнения със средна интензивност, да пиете вода и да консумирате храни, които го стимулират, като: джинджифил, червен пипер, канела, зелен чай, грейпфрут, чесън, авокадо.
2. Яжте храни, които засищат повече
Ако обичате да си хапвате и апетитът ви е вашето слабо място, трябва да се насочите към храни, които засищат за повече време и са нискокалорични: салати, плодови сокове, бобови култури, ядки, ленено семе, чия, пълнозърнести храни.
3. Пийте повече вода
Ако увеличите консумацията на фибра, трябва да пиете и повече вода. По този начин, не само ще се чувствате по- сити, но и по- лесно ще храносмелите фибрата. Много често се случва да бъркаме жаждата с глад. Затова, когато усетите, че ви се яде, първо изпробвайте да изпиете чаша – две вода.

otslabvane-10
4. Елиминиране на задържаните течности
Много хора страдат от задържане на течности, което ги прави да изглеждат по- пълни. За да се освободите от тях, отново трябва да пиете повече вода, а също да включите и някоя от следните храни с диуретично действие в менюто си: целина, лук, краставица, маруля, ананас, круша, диня, аспержи и пр.
5. Подбирайте внимателно мазнините
Диетите с ниско съдържание на мазнини няма да ви свършат работа. Напротив. Трябва да консумираме мазнини, но само полезни и качествени. Ето някои от храните, които могат да ни ги осигурят: зехтин, авокадо, ядки, семена, жълтък, кокосово масло.
6. Яжте качествени протеини
Трябва всеки ден да консумираме достатъчно протеини, тъй като също ускоряват метаболизма, превръщат мазнините в мускули и намаляват обиколката на талията. Протеините не се съдържат само в месото. Ето и различни източници както от животински, така и от растителен произход: риба, яйца, млечни продукти, бобови храни, семена и ядки.
7. Намалете въглехидратите
В днешно време повечето въглехидрати, които консумираме, не са здравословни: тестени изделия, бърза храна и пр. Трябва да ги намалите и да ги заместите с по- здравословните им варианти, като: пълнозърнест ориз, овес, киноа, тиква, картоф, банан, пълнозърнести култури и пр.
8. Дъвчете добре
Когато дъвчете добре всеки залък, помагате на храносмилането и на по- доброто усвояване на веществата. По този начин се засищате по- лесно и ядете по- малко. Това е особено важно за хората, които се хранят прекалено бързо, заради нерви или стрес. Старайте се да е спокойно около вас, когато се храните.
9. Наслаждавайте се на храната
Това е много важно, за да ви носи удоволствие и да се чувствате добре.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване