8 храни, които помагат за по- бърз метаболизъм

otslabvane-taliq

Много хора мислят, че метаболизмът е главният виновник да не могат да отслабнат. Въпреки че това е вярно, не трябва да забравяме, че това е процес на превръщане на храната и напитките в енергия.

Тялото ни използва тази енергия за абсолютно всичко, включително и за жизнените функции. Това е т.нар. базисен метаболизъм.

Много фактори влияят върху метаболизма: тегло, височина, пол, възраст. Начинът ни на живот също има много силен фактор. Заседналият начин на живот и яденето на нездравословна храна го забавят и не можем да хабим толкова енергия.

Предлагаме ви 8 храни, които могат да ви помогнат да засилите метаболизма си. Старайте се да включвате поне по една от тях всеки ден в менюто си.

1 Люти чушки

Пикантната храна, като цяло, влияят върху метаболизма като го ускорява. Освен това, намалява усещането за глад. Това се дължи на веществото капсаицин, което стимулира рецепторите за болка в тялото, като увеличава кръвообращението и метаболизма.

2 Броколи

Един от зеленчуците най- богати на калций и антиоксиданти. Нискокалоричен е и съдържа витамини А, С и К. Също съдържа и фолиева киселина, както и фибри. Помага на организма да се пречиства от токсините.

3 Боровинки

Съдържат много антиоксиданти. Контролират нивата на кръвната захар, като така намаляват и апетита. Предпазват клетките от токсините.

4 Бадеми

Съдържат много полезни вещества, а калориите им са здравословни, така че са подходящи за диетите за отслабване. Съдържат витамин Е, който е силен антиоксидант, както и есенциални мастни киселини.

5 Спанак

Счита се за един от най- здравословните зеленчуци. Много е полезен за метаболизма. Богат е на протеини и антиоксиданти.

6 Овес

Богат е на фибри, които са много важни за правилното функциониране на метаболизма. Регулира нивата на кръвната захар, което ни помага да не изпитваме силен глад.

7 Зелен чай

Една от най- популярните напитки за отслабване. Има силен антиоксидантен ефект.

8 Цитрусови плодове

Всички съдържат много полезни вещества. За метаболизма един от най- препоръчителните е грейпфрутът. Богат е на витамин С и ускорява обмяната на веществата.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване