7 признака, че тялото ви има нужда от въглехидрати

vaglehidrati-2

През последните години въглехидратите се сдобиха с лоша репутация и често се сочат като враг на стройната фигура. Това са храни като хляб, картофи, и пр.

Въглехидратите са най- добрият източник на енергия за човека. А ако не ги приемаме, пак можем да напълнеем.

Ако сте ограничили въглехидратите и имате следните симптоми, означава, че тялото ви иска да ядете повече от тях.

1. Тревожност. Ако откакто сте ограничили или изключили въглехидратите от менюто си сте станали по- тревожни, без съмнение трябва да ги включите отново. Това означава, че нивата на серотонин в мозъка ви са ниски, а той отговаря на доброто настроение. Произвежда се от веществото триптофан, което се съдържа основно в храни от групата на въглехидратите.

2. Стрес. Въглехидратите ни предпазват от стрес, тъй като намаляват риска от повишаване на кортизола, известен като хормон на стреса. Ако сте по- изнервени след намаляването на въглехидратите, значи нивата на кортизола са се повишили.

vaglehidrati-yadene

3. По- голяма нужда да ядете бърз храна. Въпреки че ограничават хляб и другите продукти от брашно, изпитвате силен апетит към мазна храна и с много захар. Така се напълнява много бързо.

4. Когато хапнете малко въглехидрат, не можете да се въздържите. Когато си позволите малко сладкиш или малко хляб, не можете да се спрете.

5. По- малко енергия. Ако откакто сте спрели въглехидратите се чувствате с по- малко енергия, тялото ви определено има нужда от тях. Желанието ви за тренировки е намаляло значително, метаболизмът ви също се забавя.

6. Не можете да се концентрирате. Ако тялото ви не получава достатъчно въглехидрати, значи имате проблеми с концентрацията. Въглехидратите осигуряват енергия не само за тялото ни, но и за мозъка ни.

7. Не сте отслабнали. Въпреки големи ограничения, не сте отслабнали изобщо. Когато изключим въглехидратите, тялото се обърква и метаболизмът се забавя, тъй като те са основният източник на енергия.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване