7 мита за метаболизма

otslabvane-9

Има много митове около метаболизма и неговото функциониране. Но истината е, че повечето неща, които сте чували, не отговарят на реалността. Нека разгледаме кои погрешни твърдения спъват процеса на отслабване:

Мит 1: Не отслабвам, защото метаболизмът ми е такъв
Отслабването не зависи от това дали метаболизмът ви е такъв или друг. Може би често сте си мислели, че метаболизмът ви е бавен. Но това едва ли е единствената причина. Чрез редовни упражнения и подходящо хранене, можете да го промените и да започнете да отслабвате.

Мит 2: Метаболизмът става по- бавен с възрастта
Колкото по- възрастни ставате, се променят заниманията ви и качествено, и количествено. Затова, просто трябва да се яде по- малко. Чрез подходящата тренировка можете да го поддържате.

Мит 3: Необходими са 5 хранения на ден
Препоръчително е да се правят пет хранения дневно, но не е задължително, нито е някаква драма или катастрофа за метаболизма, ако не ги спазвате. Може да се отслабва и с три дневни хранения. Важно е качеството на храната, както и количеството, в което я приемаме.

salata-3

Мит 4: Въглехидратите са забранени вечер
Яденето на въглехидрати вечер не означава, че те автоматично се натрупват като мазнини по тялото. Ако вечеряте въглехидрати, тялото не ги натрупва под формата на мазнини. Запазва ги под формата на енергия, за да не огладнявате до следващия ден. Не е едно и също дали ще изядете хамбургер с пържени картофи или салата с паста. Въглехидратите са различни. Винаги търсете по- здравословните варианти.

Мит 5: Пропускането на вечерята помага за отслабването
Доста разпространен мит. Препоръчително е да се правят всички дневни хранения, без пропуск. А ако не сте много гладни, хапнете нещо съвсем леко, но не пропускайте. На вечеря приемаме последните хранителни вещества за деня, които тялото ни ще използва, докато не консумира нищо през нощта.

Мит 6: Кофеиновите газирани напитки ни помагат
Кофеинът ускорява метаболизма. Но когато е в такъв тип газирани напитки, изобщо няма същия ефект.

Мит 7: Правенето на упражнения в горещи дни е по- ефективно
Вярно е, че когато се потим губим течности, но вода, а не мазнини. Ако правите упражнения на висока температура, най- вероятно ще се дехидратирате и ще се чувствате много по- изморени. Ако правим упражнения при по- ниски температури, тялото изразходва повече калории.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване