7 капана на диетите, които ни пречат да отслабнем

otslabvane-9

За никого не е тайна, че храната има основна роля за отслабването. Диетата е средството, което ни помага да имаме балансирано и здравословно тегло.

Въпреки това, през годините е имало много погрешни идеи и хранителни навици, които вместо да ни помагат, само са възпрепятствали постигането на желаните резултати.
Много от тях излагат организма на опасността от дефицит на дадено вещество, както и на странични ефекти, свързани със физическото и емоционалното здраве.

За да избегнем тези опасности, трябва да знаем кои са „капаните“, които пречат на отслабването.

1. Разчитаме основно на „диетични“ или light продукти
Този тип храни съдържат по- малко калории и въглехидрати в сравнение с конвенционалните. Много често обаче, производителите залагат на фалшива реклама и се оказва, че тези продукти изобщо не ни помагат с отслабването.
Много от тях са рафинирани и съдържат вредни химикали, които с времето могат да създадат проблеми.

2. Избираме диета „чудо“
Популярните като „чудо“ диети са бедни на хранителни вещества и въпреки че дават резултати в кратки срокове, могат да причинят сериозни странични ефекти.
Тъй като са прекалено нискокалорични, водят до значително намаляване на нивата на хранителните вещества, от които тялото се нуждае, за да работи в оптимални условия.
Освен че се топят мазнини, започваме да губим и мускулите. Някои диети нанасят сериозни щети върху метаболизма и броени дни след края й, килограмите отново се връщат.

otslabvane-6

3. Всички салати стават за отслабване
Консумацията на пресни плодове и зеленчуци чрез салатите е много здравословно и наистина помага за постигане на желаното тегло.
Но голям „капан“ е да си мислим, че всички видове салати стават за отслабване. Понякога могат да съдържат храни, богати на калории и мазнини, които засягат метаболизма. Паста, дресинги, сосове и пр, обикновено са лош избор, ако искаме да отслабваме.

4. Елиминираме източниците на мазнини
Храните с високо съдържание на мазнини обикновено предизвикват определени страхове у хората, които искат да отслабнат.
Обаче е доказано, че ако ги изключим напълно, могат да се появят нежелани странични реакции, както за метаболизма, така и за общото ни здраве.
Консумацията на мазнини чрез зехтин, авокадо или риба увеличава нивата на енергията, подобрява изгарянето на калориите и помага за отслабването. Освен това, подхранват клетките и им помагат да отстраняват лошия холестерол и триглицеридите.

5. Консумираме основно въглехидрати
Да консумираме храни, богати на въглехидрати, е лошо решение, когато искаме да отслабнем. Въпреки че не трябва напълно да ги изключим от хранителния си план, приемът им трябва да е ограничен, при това трябва да са в съчетание с източник на протеин и здравословни мазнини.
Прекаляването с въглехидрати повишава кръвната захар, забавя метаболизма и увеличава тенденцията към напълняване.

6. Приготвяме безвкусни храни
Здравословното хранене не трябва да е синоним на прием на безвкусна, еднообразна и неприятна за небцето храна.
Балансираното хранене включва всички видове хранителни вещества. Въпросът е в това да можем да ограничаваме порциите, да отделяме по- голяма роля за плодовете и зеленчуците.

7. Пренебрегваме закуската
Пропускането на сутрешната закуска продължава да е сред най- често допусканата грешка от хората, които искат да отслабнат.
Погрешната идея, че по този начин ще си спестим калории, пречи на много хора да достигнат желаното тегло.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване