7 вида Храни, които Стопират Отслабването

otslabvane-korem

Отслабването е задача, която изисква отдаденост и усилия. Въпреки това, има различни фактори, които могат да ни отдалечат от постигането на желаното тегло, като:

-Наследственост
-Вредни хранителни навици
-Начин на живот

Често се случва обаче, в желанието си да се хранят по- здравословно, за да отслабнат, хората да се подлагат на много строги и сложни диети.

Ако искате да отслабвате по правилния начин, от здравословна гледна точка, имайте предвид, че някои храни се сериозна пречка пред постигането на желаното от вас тегло. Това означава, че трябва да ги намалите или да спрете изобщо да ги консумирате.

Ето кои са храните, които спъват отслабването ви:

  1. Храни с високо съдържание на въглехидрати

Продукти, приготвени от рафинирано брашно. Ако често ги ядете, това ще се отрази на теглото ви. Ако не можете без такъв вид храни, заместете ги с пълнозърнестите им варианти. Те ще ви осигурят голямо количество диетични фибри, които помагат на работата на чревния тракт.

2. Газирани напитки, с високо съдържание на захар или кофеин

Газираното е тясно свързано с напълняването. Огромната част от тях съдържат големи количества захар. Най- добре е изцяло да спрете с консумацията на този вид напитки. При някои хора, пиенето на кафе им влияе доста изнервящо и събужда апетита им. Така че, внимавайте и с него.

parjeni-kartofki

3. Бисквити и чипс

Тези храни също трябва да изключите напълно менюто си. Съдържат голямо количество мазнини. Само 30 грама чипс, ви докарва 150 калории отгоре.

4. Картофи

Трябва да ограничите приема им, а също да промените и начина, по който ги приготвяте. Както стана ясно, пържените картофи трябва изцяло да се изключат от менюто.

Ако все пак искате да си хапвате по малко от време на време, можете да ги варите или да ги печете.

5. Шоколад

Какаото е сред продуктите, които помагат за трупането на мазнини. Има висока енергийна стойност и затова е добре да го консумираме умерено. Добре е да избягвате продуктите, пък макар и обявени за диетични, които съдържат какао. Ако все пак ви се дояде шоколад, трябва да е много чист, а това означава и горчив. Но отново внимавайте с количеството, т.е., едно парченце на ден.

6 Алкохол

Когато искате да отслабнете, не можете да пиете повече от чаша- две вино и бира. Ако надвишите това количество, ще приемете вече доста калории над приемливото.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване