6 свойства на хумуса, полезни за отслабването

humus

Макар че принадлежи към кухнята на Близкия Изток, свойствата на хумуса не са толкова популярни по света. Например, че контролира теглото чрез съдържанието си на протеини, които намаляват глада.

Предпазва ни да от тъпчене заради депресия, особено ако се комбинира със зехтин и черен пипер, който съдържа триптофан, аминокиселина, която увеличава производството на серотонин (хормонът на щастието).

Това предястие се приготвя от нахут, лимонов сок и зехтин, подправки които засилват свойствата на хумуса, полезни за отслабването.

1 Помага за намаляване на порциите. Изследване показва, че хората, които редовно приемат хумус, си осигуряват повече фибри в диетата. Така приемат храни с по- малко мазнини. Причината е, че засищат повече. Освен това фибрите подобряват храносмилането, предпазват от запек.

nahut

2 Засищане чрез малко калории. Хумусът не съдържа много мазнини, освен това ни осигурява и аминокиселини, полезни за здравето: линолова киселина и олеинова киселина, които поддържат клетките в перфектно състояние.

3 Замества нездравословните храни. Например, можете да заместите майонезата с хумус. Може да използвате традиционната основа от нахут, зехтин и лимон или да добавите пилешки бульон.

4 Предпазва от анемия. Липсата на баланс в храненето може да причини анемия. Хумусът обаче може да ви предпази. Съдържа високи нива на желязо – 25% от дневната препоръчителна доза, освен това е богат и на витамин С.

5 Контролира теглото. Хората, които ядат хумус, имат с 53% по- ниски шансове за затлъстяване и 51% по- малка вероятност да развият висока захар.

6 Подуване на тялото. Хумусът е много полезен за хора, които страдат от високо кръвно. Помага за изхвърлянето на пикочната киселина.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване