6 грешки, които да избягваме сутрин, за да успеем да отслабнем

Сутрешните навици са много важни за хората, които искат да се отърват от излишното тегло. Въпреки че повечето от нас ги пренебрегват, първите неща, които правим сутрин, са определящи за метаболизма ни през целия ден.

Една от причините за затруднения в отслабването се дължи на факта, че в първите часове на деня, се допускат грешки, които се отразяват върху диетата и тренировката.
Eто кои са 6- те грешки, които трябва да избягваме сутрин:

1. Спим „още 5 минути“

Важно е да се наспиваме добре през нощта, а не да разчитаме на „още 5 минути“ сутрин. Трябва да спим не по- малко от 7 чака през нощта. Добре е да се събуждаме 15 минути по- рано сутрин, за да можем да свършим нещо полезно: да приготвим закуска, да направим упражнения. По този начин значително ще подобрим метаболизма.
2. Не хидратираме тялото

Една от най- често срещаните грешки, но също и със сериозни последствия. По време на сън тялото използва течностите за извършването на много от жизнените процеси. Затова, когато се събудим, сме дехидратирани. Най- добре е да изпием по 1-2 чаши вода, веднага щом станем от леглото. Може към водата да се добави и изцеден лимонов сок.
3. Не закусваме добре

Липсата на време, за да хапнем една пълноценна закуска, е сред основните причини за провала на повечето диети. Това първо хранене за деня е фундаментално, тъй като поддържа функционирането на метаболизма и осигурява енергия на тялото.
Ако вместо закуска пием кафе и хапваме няколко бисквити, само забавяме метаболизма.
Пълноценната закуска трябва да ни осигурява 25% от общия брой калории за деня. Трябва да съдържа протеини, фибри и източници на въглехидрати

4. Не спазваме режим на закуската

Това е много важно, за да имаме добър метаболизъм. Ако ядем прекалено късно, хормоните на глада се активират и стават неконтролируеми. А това ни подтиква да избираме само калорична и мазна храна

5. Нездравословни междинни закуски

За да се поддържа активен метаболизма, да се избягва сутрешната преумора, се препоръчва да се прави междинна закуска преди обед. Проблемът е, че повечето хора не знаят какво точно трябва да включва. Идеалният вариант е някакъв плод, зеленчук или няколко ядки.

6. Стрес

В началото на деня е нормално да се чувстваме леко напрегнати, тъй като знаем, че имаме да вършим много неща. Ако не се справяме обаче, това ни причинява силен стрес. И със сигурност ще повлияе на плана ни за отслабване.

Когато сме изложени на силен стрес, тялото отделя голямо количество кортизол – вид хормон, който се отразява на настроението, върху метаболизма. Той е сред основните причинители на трупането на мазнини по корема.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване