5 важни за отслабването минерали и как да си ги набавяме:

otslabvane-minerali-1

Минералите имат огромно значение за телесното тегло. Някои от тях имат особено важна роля за отслабването.

Как минералите помагат за свалянето на килограми
Минералите и витамините действат като катализатори и помагат за ускоряването на реакциите, като по този начин имаме по- големи шансове да отслабнем. В подходящите количества, помагат на тялото да функционира оптимално, както и да свалим излишните килограми.

Минерали за отслабване
Свалянето на телесното тегло не зависи само от редуцирането на калориите. Ежедневното ни меню трябва да осигурява достатъчно витамини и минерали, които да захранят тялото и да ускорят метаболизма.

Ето кои са 5- те най- ценни минерали за отслабването:

ЖЕЛЯЗО
Когато в тялото няма достатъчно количество желязо, можем да развием анемия. Хората в това състояние чувстват постоянно умора. Причината е, че тялото им се нуждае от желязо, което да разнася кислорода до всяка клетка. Но, когато има дефицит на минерала, клетките не получават достатъчно кислород и ние се чувстваме изтощени. Нямаме нито сили, нито желание да правим упражнения, които са важни за отслабването.
Най- правилният начин да си набавяме минералите е чрез храната. Въпреки че понякога трябва да стане чрез добавка, предписана ни от лекар. Ето в кои храни се съдържат големи количества желязо: спанак, пуешко месо, леща, мелаза, морски дарове и др.

otslabvane-minerali
КАЛЦИЙ
Той е много важен за здравето на костите и ставите, за растежа на тъканите. Също така, регулира кръвното налягане. Доказано е, че помага за отслабването и увеличава мускулната маса. Съдържа се в големи количества в млечните продукти, спанака, мелазата и др.
ХРОМ
Също помага да поддържаме стабилно и в нормална телесното си тегло. Този минерал има ключова роля за обработката на захарта. Стабилизира нивата на глюкозата в кръвта и увеличава ефекта на инсулина. Без този минерал, функцията на инсулина се нарушава и нивата на глюкозата стават непостоянни. Хромът по естествен начин намалява апетита.
ЦИНК
Помага за регулирането на апетита, хормоналните функции и нивата на инсулина. Можем да си го набавяме от храни като: житен зародиш, леща, яйца, бадеми, пилешко, бразилски орех, херинга, морски дарове и др.
МАНГАН
Този минерал не е сред популярните, но има изключително важни функции, свързани с телесната маса: регулира нивата на глюкозата, помага за усвояването на мазнините, поддържа здравето на щитовидната жлеза. Подходящи източници на манган са: житния зародиш, спанак, орехи, овес, зеленолистни зеленчуци, ананас, мелаза.
Чрез регулирането на хормоналните функции, всички тези минерали контролират позивите за хранене, благоприятстват работата на метаболизма и помагат за изгарянето на калориите.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване