5 супер Плода за Бърз Метаболизъм

plodove-dietata

Редица процеси в тялото ни зависят от метаболизма, сред тях и храносмилането. Ускорява изхвърлянето на остатъците. Произвежда енергията и ни помага по- бързо да топим мазнините.

Когато консумираме плодове, осигуряваме на тялото си важни витамини, минерали и антиоксиданти. Плодовете елиминират токсините, хидратират ни, подобряват имунната ни защита, ускорява храносмилането, благодарение на количеството фибри, които съдържат. Плодовете са жизненоважни за правилното функциониране на метаболизма.

Съдържат 85% вода, на което се дължи засищащият им ефект. Повечето плодове съдържат пектин, вид фибра, която е много полезна за организма. Минералите, които ни осигуряват, помагат за поддържането на баланса на минерали в тялото ни.

Плодовете помагат да елиминираме токсините, пречистват кръвта ни. Няма нищо по- хубаво от пресен и сезонен плод.

Ето кои са 5- те плода, които помагат на метаболизма ни да се ускорява и да работи по- бързо за изгарянето на мазнините и отслабването:

Пъпеш

Съдържа 88% вода, което означава, че действа като диуретик. Помага да елиминираме токсините чрез урината. Осигурява ни витамин А, също витамин Е. Източник е на фибри, полезни за храносмилането. Помага ни срещу запек и ускорява метаболизма.

kivi

Киви

Съдържа високи количества витамини С и Е – силни антиоксиданти. Помагат да поддържаме клетките си млади и здрави. Съдържа много вода, значителни количества калий, което означава, че действа диуретично. Помага срещу задържане на течности. Фибрите в кивито помагат за регулиране и подобряване на чревната пропускливост. Предпазва от запек и газове.

Круша

Много са подходящи за диетите за отслабване. Съдържат 85% вода. Богати са на фибри. Поддържат ни сити, ускоряват метаболизма и пречистват организма. Регулират чревната пропускливост. Предпазва от запек. Крушите са богати на витамини А, В1, В2, С и Е. Също на фолиева киселина и желязо. Съдържа високи количества пектин и антиоксиданти. Намалява лошия холестерол в кръвта.

Папая

Изградена е от вода. Действа като диуретик срещу задържането на течностите. Много е полезна за храносмилането заради съдържанието на папаин – вещество, което ускорява метаболизма. Помага също за регулиране на кръвната захар.

Ананас

Този плод също действа диуретично. Елиминира токсините от кръвта. Предпазва от задържане на течности. Богат е на витамин С. Предпазва клетките от стареене. Засилва имунната система. Заради съдържанието на витамин С подобрява усвояването на желязо от кръвта. Неутрализира токсините в кръвта. Ананасът съдържа фибри. Регулира чревния тракт.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване