6 храни за отслабване, които активират метаболизма ви на закуска

Защо закуската е важна?

zakuska-limon

Навярно не за първи път чувате, че закуската е най- важното хранене за деня. Това твърдение е така, защото през това време на деня тялото ни се нуждае от най- много хранителни вещества, за да се зареди с енергия след гладуването през нощта.

Но освен, че ще си набавим енергия, няма да почувстваме глад до обяд. Експертите по темата потвърждават, че тайната на ускоряването на метаболизма сутрин, е в приема на здравословни, лесно смилаеми храни, с малко мазнини.

Балансираната, богата на вещества храна, ви осигурява енергия за целия ден. А пропускането на закуската или приемът на нездравословни и стимулиращи напитки сутрин, не след дълго ни карат да се чувстваме изморени, гладни и изнервени.

zakuska-otslabvane-1

Ето няколко храни, които ефективно ускоряват метаболизма сутринта:

Яйца. Те са важен източник на протеини, омега- 3, витамин В и аминокиселини, които осигуряват необходимата енергия на мускулите за целия ден. Яйцата съдържат също желязо и хром. Първото стимулира и увеличава метаболизма, а хромът пък регулира кръвната захар, като ни прави сити за повече време. Можете да приготвите яйцата по различни начини.

Овес. Съдържа много фибри, които засищат стомаха ни за целия ден. Освен това, намалява холестерола. За закуска, можете да комбинирате овеса с малко ленено семе, плодове, с кисело мляко или ядки.

Кисело, прясно мляко и сирене

Нискомаслените млечни продукти ни осигуряват голямо количество протеини, които увеличават метаболизма по естествен начин, особено витамини В комплекс, протеини, фибри и хром. Тези вещества ни правят сити за повече време и стимулират метаболизма да работи по- бързо.

Плодове и зеленчуци

Осигуряват ни допълнителна енергия сутрин. Съдържат много фибри и антиоксиданти – два основни компонента, за да работи метаболизма ефикасно. По отношение на зеленчуците, в летните сутринта най- много са препоръчителни домати, краставици и моркови, на салата и като сок.

Пълнозърнести култури

Когато искате да изгаряте повече калории през деня, хапнете порция зърнена храна сутрин. Те са отличен източник на вещества, полезни за метаболизма, тъй като утоляват нуждите от сложни въглехидрати.

Зелени шейкове

Вкусни и питателни са, поддържат стабилни нивата на кръвната захар, заради високите нива на хром и фибри. Помагат за отслабването и подобряват храносмилането, тъй като са основно алкални.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване