4 навика, които забавят метаболизма ви

metabolizam-uskorqvane

Бързият метаболизъм е ключов фактор за отслабването. Зависи както от наследствения фактор, така и от ежедневните ни навици.

Ето няколко навика, които забавят метаболизма ви:

1 Забравяте да пиете вода

Метаболизмът е сбор от всички процеси в тялото, които използват енергия: храносмилане, дишане, контракции на мускулите, изхвърляне на вредните вещества. За да се изпълняват правилно жизнените процеси, трябва да сме хидратирани.

Така че, ако искате добър метаболизъм, трябва да пиете достатъчно вода през деня.

metabolizam-bazisen

2 Предоверявате се на апаратите, които броят изгорените калории

Вградените апарати във фитнес уредите, които ви показват колко калории сте изразходили, не трябва да са водещи за вас. Те имат по- скоро ориентировъчно значение.

Научете се да слушате тялото си: когато приключите с една серия, трябва да се чувствате с достатъчно енергия, за да направите повторение.

3 Не сте гладни след тренировка и затова не ядете

Тренировката изисква много усилия за мускулите, а приемът на правилната доза храна е задължителната, за да се възстановите.

След като приключите с упражненията, в рамките на един час хапнете нещо, което да ви осигури 10 грама протеини и 15 въглехидрати.

4 Всеки ден ставате по едно и също време, с изключение на уикенда

Ако искате здрав метаболизъм, всеки ден трябва да си лягате и да ставате по едно и също време. Това означава и през уикенда. В противен случай, това се отразява негативно на метаболизма ви.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване