5 мита за отслабването, за които трябва да забравите

otslabvane-motivatsiia

Време е да се отървете от някои фалшиви твърдения за отслабването, за да свалите безпроблемно излишните ви килограми:

1 Детокс планът е добър начин да се пречистим. ГРЕШНО.

Първо, трябва да уточним, че не сме „мръсни“. Второ, белите и черният дроб на здраве човек са напълно достатъчни, за да елиминират токсините от тялото.

Детокс диетите обикновено ограничават определени видове храна и лишават тялото от полезни вещества. Ако лишаваме тялото от тези храни по време на диетата, а после ги включим, естествената реакция на тялото е да качим килограми. Вместо да мислите за дезинтоксикация, потърсете начин да се храните балансирано, без много да се ограничавате. Може би ключът е да намалим порциите, а не храната.

2 Ако отстраните 3500 калории от храненето си, ще отслабнете с половин килограм. ГРЕШНО.

Не винаги действа уравнението между по- малко приети калории и повече свалени килограми. Вярно е, че за да отслабне, организмът трябва да изгаря повече калории. Но теглото, което губим, е комбинация от мазнини, вода и тъкани, а метаболизмът привиква към тези загуби, което прави отслабването все по- трудно. Затова експертите по хранене и треньорите променят периодично режима на хранене и тренировката. Първо, трябва да се установи какъв тип е метаболизмът ви и колко калории трябва да елиминирате от ежедневието си, за да отслабнете. За целта най- добре е да се посъветвате със специалист.

otslabvane-motivatsiya-1

3 Въглехидратите са най- лошият ви враг. ГРЕШНО.

Това е вярно, но само ако говорим за рафинирани въглехидрати, като бялото брашно и захарта. Но въглехидратите, които идват от плодовете и зеленчуците, от бобовите растения, от пълнозърнестите, не само са много здравословни, но и съдържат фибри и полезни хранителни вещества.

4 Ако искате да отслабнете, трябва да ходите на фитнес всеки ден. ГРЕШНО.

Редовното хранете на упражнения е много полезно, но тренировките трябва да се адаптират към нуждите на тялото ви, а не обратно. Ако подложите тялото си на по- тежко натоварване, рискувате да се контузите. А ако това се случи, доста време вероятно няма да можете изобщо да тренирате. Изграждайте мускулната си маса постепенно и се наслаждавайте на упражненията, които правите.

5 Късната вечеря води до качване на килограми. Не е изяснено.

Вярно е, че някои изследвания показват връзка между храненето по малките часове и качването на килограми. Но дебатът дали трябва да се яде по това време и какво трябва да се яде, все още е отворен. Подходящото време за вечеря зависи от това кога си лягаме вечер и кога ставаме сутрин. Вместо да се ангажират с конкретен час, експертите по хранене съветват вечерята да се прави два часа преди лягане.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване