5 ефективни съвета как Закуската и Вечерята могат да ни помогнат да Отслабнем

dieta-meniu

Закуската и вечерята са ключови моменти за храненето ни. Ако ги пропуснем или ако включим неподходящи храни, ще се отрази на тялото и теглото ни. Най- добрата диета е тази, която поддържа метаболизма ни постоянно активен.

Когато пропускаме закуска или вечеря, панкреасът е принуден да произвежда повече инсулин. Проблемът обаче е, че нарушаването на функциите му може да доведе до намаляване на глюкозата в кръвта.
Нека разгледаме защо е важно да се грижим за тези две основни хранения през деня, така че да нямаме проблеми с килограмите:

1. Няма никакви научни доказателства, че пропускането на вечерята или закуската помага за отслабването
Всички сме чували, че ако вечеряме, ще отслабнем по- лесно. Или пък си мислим, че ако свикнем тялото ни да се задоволява само с чаша сок или мляко, ще го накараме да иска по- малко.
Това е груба грешка. Тялото ни няма нужда да яде по- малко, а да се храни добре.
Закуската и вечерята са най- важните хранения за ден, защото между тях има огромен интервал, в който тялото ни не получава храна.
Ако не закусваме, това означава да започнем деня без никакви вещества и енергия, които да задвижат метаболизма ни.
Дългите периоди на глад са опасни за здравето и могат да причинят редица заболявания. Ако пропускаме закуската и вечерята, ставаме по- нервни и ни се отваря още по- голям апетит. Също така, метаболизмът става по- бавен.

Menu Dieta Hiperproteica

Menu Dieta Hiperproteica

2. Закуската и вечерята трябва да са богати на антиоксиданти
Ако искате да отслабнете, грижете се за здравето на сърцето и поддържайте силна имунната си защита. За целта, една от важните стъпки е да включите повече антиоксиданти в храната си.
При първото и последното хранене за деня е особено важно да осигурим повече антиоксиданти за черния дроб. Те са важни, защото ускоряват метаболизма, борят свободните радикали. Ето някои подходящи храни, богати на антиоксиданти:
На закуска: грозде, ябълки, сливи, банани, боровинки, манго, лимон, чесън, зелен чай, бял чай, кафе.
На вечер: чушки, зеле, моркови, домати, патладжани, чаша червено вино.

3. На закуска- повече фибри, на вечеря – протеини
Фибрата е най- подходяща за консумация сутрин, тъй като помага за регулирането на чревната перисталтика. Помага ни да елиминираме мазнините.
Вечерята трябва да е разнообразна, да не е обилна и да е балансирана. Желателно е да съдържа протеин, например, пилешки гърди на скара.
На закуска можем да включим ръжен хляб, овес, печени филийки.

4. Часът е много важен
Това също е много важен фактор, за да се възползваме пълноценно от тези хранения.
Кога е удачно да закусим? Не е добра иде да го правите, веднага щом станете сутринта. Първо, изпийте чаша вода. Изчакайте половин час преди да закусите.
Подходящо време да вечеряме е два часа преди да си легнем. Ако допуснете грешката да преядете на вечеря, а след това да се пльоснете пред телевизора или компютъра, няма да спеете да отслабнете.

5. Внимавате със стереотипите
На закуска можем да си хапнем повече, но това не означава, че трябва да се натъпчете, с каквото ви падне. Чаша кафе, печена филия с резен шунка, овесена каша с половин ябълка и малко орехи, е пример за добра сутрешна закуска.
На вечеря можем да хапнем супа, филе от риба, печена филия, домат.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване