3 съвета за справяне с емоционалния глад

hranene-za-udovolstvie

Емоционалният глад обикновено няма нищо общо с физическия. Често ядем, без реално да сме гладни, а когато изпитваме някакво чувство. Храната често е използвана като отдушник на натрупаните негативни емоции. Това обаче се отразява на теглото ин.

Предлагаме ви 3 съвета, които ще ви помогнат да преодолеете глада:

1. Осъзнайте какво причинява това поведение. Лесен начин да го откриете е като започнете да си водите дневник на всичко, което ядете и пиете. А също и дали храненето е породено от някаква емоция. Първата стъпка е да разберем кое чувство ни потиква към това опасно хранително поведение.

dieta-meniu

2. Научете се да разграничавате физическия от емоционалния глад. Физическият глад се появява, когато нивата на глюкозата спаднат. Това се случва постепенно. Емоционалният глад е импулсивен, появява се изведнъж и е свързан с прием на нездравословна храна.

3. Търсете здравословни варианти. Когато откриете връзката между това, което ядем, и това, което чувстваме, трябва да започнем да търсим здравословни алтернативи. Винаги можете да намерите решение, което да не е свързано с храната.
Например: вие сте депресирани. Обадете се на близък приятел и споделете тревогите си. Или излезте да се разходите. Може и да си водите дневник, в който да опишете емоциите си.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване