11 причини, поради които не отслабваме, въпреки диетата и упражненията

otslabvane-9

Ако правим една след друга диети или тренирате усилено в залата, но не забелязваме никакви резултати, това означава, че допускаме някъде фундаментална грешка или грешки.

Ето къде най- често се бърка в режима за отслабване, без изобщо да ни минава през ума:

1. Не ядем достатъчно. Диета не означава да спрем да ядем, а да заместваме храни, които по принцип трябва да избягваме. Когато не приемаме достатъчно храна, метаболизмът се забавя и изгаряме по- малко калории. Поради тази причина може би отслабваме по- трудно.

2. Пропускане на хранене. Няма диетолог, който да препоръча да се пропускат хранения през деня. Напротив. Разпределят храната на пет приема, по малко. Така избягваме да се тъпчем постоянно.

3. Не контролираме размера на порцията. Ако се храним по три пъти на ден, не може порциите да са същите, като при пет пъти, както и обратното. Дори да става въпрос за плодове и зеленчуци. Храненето трябва да е разнообразно, а порциите – в разумни количества.

4. Прекалено сме строги с диетата. Драстичните диети могат да бъдат опасни и да причинят храносмилателни проблеми, които още повече усложняват отслабването.

otslabvane-taliya

5. Диетата не е балансирана. Както казахме, не трябва да се изключват цели хранителни групи, защото всяка има своята роля в организма. Но някои, трябва да се контролират по- добре. Например, въглехидратите. Те са задължителни, особено ако тренираме, но все пак, не трябва да прекаляваме с количеството им.

6. Напитки със захар. Газирано, шейкове, натурални сокове или чай/кафе със захар. Добре е да ограничаваме консумацията им, тъй като често забравяме, че макар и течности, също могат да бъдат много калорични.

7. Не спим достатъчно. Много научни изследвания показват, че недостатъчните часове сън или късното лягане, водят до трупане на килограми, метаболизмът се забавя и по- трудно се засищаме. Минимумът е 7 часа сън, според СЗО.

8. Стрес. Сред факторите, които увеличават апетита, но не защото наистина сме гладни, а по психологически причини. Стресът увеличава производството на хормона кортизол, който води до трупане на мазнини по корема. Добре е да си изберем някаква физическа дейност или спорт, за да се борим срещу заседналия начин на живот.

9. Заболявания или лекарства. Без да подозираме, може да имаме заболяване, което влияе върху теглото. Най- често това са свързаните с щитовидната жлеза. Ако приемаме лекарства, трябва да проверим дали някоя не води до качване на килограми.

10. Консумация на алкохол. Води до подуване на тялото. В малки количества, може да се пие, разбира се. Но трябва да се контролираме.

 11. Тренировката не е правилна. Разнообразието в упражненията е много важно, за да имаме реални и бързи резултати. Ако правим кардио, добре е да съчетаем с упражнения с гирички.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване