10 храни, които контролират апетита перфектно

sladko

Апетита и желанието да си хапваме между основните хранения, много лесно ни подтикват към нарушаване на диетата ни за отслабване. Контролът на апетита обаче минава през отговорите на въпросите: защо се появява и какво да ядем, когато се появи. Правилният избор на храните ни гарантират контрол върху апетита.

Не винаги е лесно да устоим на изкушението, но важното е да не се поддаваме и да ядем, каквото ни падне. Ето кои храни ни помагат да поддържаме апетита в границите на поносимото:

1. Ябълки. Засищат и са нискокалорични. Една от храните, които най- много помагат за контрол на апетита. Поддържа холестерола нисък и помага за изгарянето на мазнините. Ако изядете една ябълка час преди хранене, ще са заситите много, заради съдържанието на вода и фибри и така няма да сте толкова гладни, когато седнете на масата.
2. Авокадо. Ако искате да контролирате апетита си до следобед, Хапнете малко авокадо.
3. Бобови култури. Лещата и грахът помагат за контрол на апетита. Доказано е, че хората, които ядат бобови култури, са с 30% по- сити.
4. Супа. Освен че е нискокалорична, засища и така ядем по- малко. Яжте супата или бульона като първо ястие.
5. Кисело зеле и туршия. Ферментиралите храни активират производството на хормони, които увеличават усещането за ситост. Това се дължи на съдържанието на т.нар. мастни киселини с кратка верига.

bademi
6. Люти чушки. Пикантната храна помага да контролираме апетита си. Богати са на веществото капсаицин, също и на много антиоксиданти.
7. Вода. Често бъркаме жаждата с глад. Пиенето на вода е полезно за отслабването. Вместо да се тъпчете между храненията с вредни храни, по- добре пийте вода.
8. Парченце черен шоколад. Доказано е, че истинският черен шоколад помага да отслабваме. Разбира се, не можем да се тъпчем с него, а трябва да си го хапваме умерено. Много често изпадаме в крайност да сме много строги. За да не ви се яде сладко през целия ден, хапнете блокче черен шоколад.
9. Ядки. Също трябва да се консумират умерено. Богати са на здравословни мазнини, фибри и протеини. 50 грама бадеми са достатъчни да ни заситят.
10. Яйца. Ако сте на диета, включете ги на закуска. Не ги яжте пържени. Богати са на много протеини, които ни засищат за дълго време.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване