1- седмичен план за отслабване

Има различни видове диети за отслабване в рамките на една седмица. Всичко обаче зависи от теглото, което искаме да свалим. Наистина може да се отслабва бързо, но не с много килограми. Можем да свалим до 3 кг на седмица, като положим усилия.

dieti-kalorii

Кой не би желал да отслабне с 10 кг за броени дни? На всички, но не е никак лесно. Отслабването не е загуба на течности и дехидратиране, а това е най- бързият начин за отслабване. Но тегло, изгубено по този начин, бързо се връща. Все едно имате диария: очевидно килограмите ви намаляват, но това на практика е загубена вода, която бързо се възстановява.
Има доста начини да отслабнем за седмица, но не всички са ефективни, нито здравословни.

Предлагаме ви интересна система за отслабване – ударна диета. Състои се от нормален хранителен режим, който се прекъсва от един ударен ден, който подсилва диетата. В продължение на седмица редуваме нормално хранене с т.нар. ударни дни.

Базисната или основната диета изисква да не консумираме пържено, сосове, манджи, панировки, мазнини, газирани напитки, захар, сладкиши и др. Въглехидрати, като паста или ориз, могат да се консумират веднъж седмично. Не се консумират бобови култури през тази седмица.

greipfrut-sok

Менюто за основната диета е следното:
– Закуска: натурален сок, парче шунка или сирене с печена филия, кафе или чай.
– Втора закуска: един плод
– Обяд: пилешки или пуешко филе на скара със салата от краставици, марули, домати, овкусени с винагрет и черен пипер.
– Следобедна закуска: обезмаслено кисело мляко
– Вечеря: риба на скара или фурна със зеленчуци на пара или зеленчуков бульон

ЕТО СХЕМАТА ЗА ЦЯЛА СЕДМИЦА:

ДЕН 1: Базисна диета
ДЕН 2: Ударна диета с грейпфрут
ДЕН 3: Базисна диета
ДЕН 4: Ударна диета с ананас
ДЕН 5: Свободен ден, храна по ваш избор, но умерена консумация
ДЕН 6: Ударна диета с грейпфрут
ДЕН 7: Ударна диета с артишок

Ударна диета с грейпфрут: На закуска – половин грейпфрут, печена филия с пилешко или пуешко филе/шунка. На обяд – пилешки гърди на скара със салата от марули и краставици, овкусена с ябълков оцет и черен пипер. На вечеря – френска тортиля с малко варени аспержи. Като втора закуска и следобедна закуска: цял грейпфрут или сок, също и като десерт на вечеря.
Ударна диета с ананас. На закуска, втора закуска и следобедна закуска – придържаме се към основната диета. Обяд – два резена ананас, с телешко филе на скара с лимон и обезмаслено кисело мляко. За вечеря – купичка с парчета ананас с кисело мляко или кефир.
Ударна диета с артишок. На закуска, втора закуска и следобедна закуска – придържаме се към основната диета. На обяд – зеленчукова крем супа (целина, лук, праз, тиквички, артишок), сьомга на скара. На вечеря – артишок на скара с тортиля по френски и един плод.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване