Храните, които ни помагат при отслабване

Знаем, че за да отслабнем, трябва да ядем плодове, зеленчуци и риба, но кои точно да изберем? Предлагаме ви някои съчетания от храни, които са изключително полезни в борбата ви с килограмите. Важното е да ги консумирате поне 2-3 пъти в седмицата, за да бъдете винаги с желаното тегло.

1. Сьомга и спанак. Пример: спаначена крем супа и пушена сьомга.

Сьомгата е най- полезната сред останалите риби. Съдържа много ненаситени мастни киселини, лесноусвоими белтъчини, различни видове минерали – калций, цинк, калий, фосфор, и др, както и много витамини – предимно от В групата. Сьомгата е нискокалорична и лесна за усвояване от организма. Намалява „лошия“ холестерол и увеличава „добрия“. Белтъчините в нея се усвояват лесно от тялото. При редовна консумация на сьомга намалява риска от сърдечносъдови и онкологични заболявания, нормализира кръвното налягане, помага при ставни болести.

Спанакът е изключително богат на разнообразни витамини и минерали, както и на аминокиселини. Подобрява храносмилането и ускорява метаболизма. Намалява риска от сърдечносъдови заболявания, рак, Алцхаймер.

2. Кисело мляко и ягоди. Пример: Кисело мляко с ягоди.

Добре е да избирате нискомаслено кисело мляко. Иначе продуктът е богат на млечни киселини, В витамини, белтъчини, полезни мазнини. Киселото мляко намалява „лошия“ холестерол и ускорява храносмилането. Изключително полезно е при отслабване. Освен това, е важно за костите и имунната защита. Предпазва от сърдечносъдови заболявания, и др.

Ягодите са богати на витамини, минерали и пектин. Забързват топенето на мазнините и помагат за прочистването на тялото от токсини. Подобряват метаболизма и храносмилането. Освен за отслабване, ягодите са полезни за укрепване на имунитета, намаляване на кръвното налягане, предпазва от болести на сърцето и бъбреците, инфекции и др.dieta38

3. Домати и чесън. Пример: Салата с домати и чесън.

Доматите са полезни заради високото съдържание на витамини, каротин, минерали и антиоксиданти. Този зеленчук засилва изхвърлянето на течностите, подобрява храносмилането и метаболизма. Доматите предпазват от онкологични заболявания.

Чесънът е сред най- богатите на витамини, минерали и полезни вещества зеленчук. Ускорява метаболизма. Намалява кръвната захар и „лошия“ холестерол. Намалява риска от болести на сърцето, инфекции и др.

4. Овесени ядки и портокал. Пример: сок от прясно изцеден портокал и овесена каша.

Овесените ядки са богати на фибри, въглехидрати, аминокиселини, белтъчини, витамини. Ускоряват метаболизма. Подобряват храносмилането. Засищат за дълго време. Овесените ядки намаляват риска от сърдечносъдови и стомашночревни болести.

Портокалът е богат на витамин С, антиоксиданти, минерали, органични киселини. Ускорява изгарянето на мазнини, полезен е за храносмилането.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване