Съвети да запазим теглото си след отслабване

Да запазим свалените килограми се оказва дори още по- трудно от самото отслабване. Доказано е, че 90% от хората на диета после си връщат килограмите. За да запазим желаната фигура, е необходимо не само да променим мисленето, но и навиците си. Ето някои от съветите, които може да ви помогнат да запазите трайно свалените килограми:

Хранете се здравословно. Не изключвайте от менюто си нито въглехидратите, нито мазнините, нито пък протеините. Те обаче трябва да се консумират в необходимото съотношение, за да не трупате килограми: 3% мазнини, 15% протеини и 55% въглехидрати. Не яжте храни, които са прекалено калорични – заместете ги с нещо полезно. Сменяйте често плодовете и зеленчуците, които консумирате. Избягвайте пържената или панираната храна.dieta19

Повече лимони. Киселината на плода помага изключително много за топенето на мазнините, тъй като забързва метаболизма. Диетолозите съветват преди хранене, да пиете вода с изцеден лимон вътре. Освен това, плодът е много богат на витамини – особено С.

Наблегнете на течностите. Добре е част от храната ви да е богата на течности. Яжте супа и плодове и зеленчуци, като диня, пъпеш, домати, краставици и др.

Бройте калориите. Трябва да приемате между 1800 и 2200, ако тренирате ежедневно.
Научете се да разпределяте порцията си. При всяко хранене чинията трябва да се дели на две. Едната половина – плодове и зеленчуци, другата – протеини и въглехидрати. Ако спазвате този принцип, не е необходимо да броите калориите си.

Спортувайте. Без да тренирате е много трудно да запазите килограмите си. Старайте се да се разхождате поне половин час на ден, да ходите на фитнес или просто да прекарвате повече време навън. Освен че ще поддържате фигурата си, ще укрепите и имунната си защита.

Наслаждавайте се на живота си. Старайте се да водите активен живот Открийте своя начин да разпускате.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване