Помага ли за отслабването пълнозърнестия хляб

пълнозърнест хлябКачили сме няколко излишни килограма и съвестта не спира да ни го напомня? Винаги, когато искаме да отслабнем първата ни мисъл е да ограничим употребата на хляба. Дали от него се пълнее толкова, колкото си мислим? Ако ядем различни храни – много калорични и не толкова здравословни, но без хляб ще отслабнем ли? – отговора е не. Истината е, че една филия от пълнозърнестия хляб съдържа около 40 калории – това не е толкова много. Даже ако вместо да погълнем цяла пържола, може да си намажем две филии от този хляб с масло и пак ще сме сити, но без да сме приели толкова много калории.
Съществува дори диета, основаваща се на пълнозърнест хляб, чийто основател е Олга Раз – диетоложка от Израел. Според нея ако ядем повечко хляб апетита ни няма да е толкова голям и за по – малко от осем седмици ще свалим двадесет килограма.
Диетата определя броя на филиите дневно да са дванадесет за жените, а за мъжете – шестнадесет.Задължително е обаче хляба да не е бял – отслабване хлябпозволен е само пълнозърнест, може и черен.
Раз подчертава, че този хляб освен, че е диетичен, е и здравословен. Това е така, защото е беден на гликемичен индекс, поради което не настъпват промени в кръвната захар.
Диетоложката забранява сладкото, маслото и маргарина, но не смята за нередно ако по време на диетата си похапваме горчица, авокадо, желе – неподсладено, сусамов тахан, хумус. Към хляба може да добавим и риба, пилешко и пуешко, сьомга, тофу, сирене с нисък процент на мазнини. Яжте и плодове, но не прекалявайте с тях.
Месо може да се консумира само три пъти в седмицата. Същото важи и за яйцата.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване