План за отслабване след празниците

празнициНяколко прости съвета ще са ви достатъчни, за да си върнете фигурата след празниците

Коледа е време да забавление и почивка, в което забравяме за негативното и мислим само за положителни неща. В такива моменти отпускаме гарда. Коледа, Нова година, именни дни… Ами сега? Как да свалим няколкото килограма, които сме качили по време на празниците?

9 януари

Излезте да се разходите поне за един час и се старайте да го правите винаги, когато можете. Ако ви се струва много време, съкратете на 20- 30 минути. Ако го правите под този праг, ще ви е много трудно да отслабнете.

10 януари

През днешния ден ще приемате само протеини, за да компенсирате мазнините, които сте приели по време на празниците. Изяжте една телешка пържола, например. Или, любимата ви риба, морски дарове. Също, яйца, шунка, обезмаслени млечни продукти, растителни протеини. Не забравяйте да пиете по 2 литра вода на ден. Не гладувайте, яжте колкото искате.

От 11 януари

Добавете зеленчуците, като обърнете внимание на антиоксидантите, като артишок, домати, копър, и др. Може да гипразници1 ядете сурови, готвени, на супа и пр.

Пийте витамин С

Трябва ви 1 грам на ден, за да избегнете настинките и грипа. Приемайте достатъчно енергия, за да сте здрави през зимата. Доза витамин С ще ви помогне срещу запека, така ще пречистите тялото си, а коремът ви ще се прибере.

Спете, за да сте във форма

Научно е доказано, че ако спите лошо или недостатъчно, се напълнява по- лесно. Спането преди 12 часа са най- ефективни, затова поне два пъти седмично, си лягайте преди 22, 30.

Забравете за алкохола за 7 дни

Нито капка. Въздържанието трябва да е абсолютно през цялата седмица. Ако има още празници, които ще отбележите, бъдете на безалкохолно.

Вашите съюзници: овес и ябълков оцет

Използвайте оцета, за да овкусявате храната си. Овесът съдържа много фибри, които намаляват холестерола и абсорбират мазнините.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване