Пийте вода, ако искате да отслабнете!

Защо е толкова важно пиенето на вода, докато сме на диета? Често хората не виждат връзката между отслабването и консумацията й. Доказано е обаче, че именно пиенето на вода е ключовото условие за поддържане на стройна фигура, дори и да не сме на диета.

Когато приемаме повече вода, всъщност ускоряваме метаболизма. Колкото по- бърза е обмяната на веществата, толкова по- лесно топим мазнините. Така че пиенето на вода, наистина ни помага да отслабнем. Освен това, консумацията й в по- големи количества, помага на тялото ни да се прочисти от натрупаните шлаки и токсини.dieta45

От друга страна, ако по време на диета не пием достатъчно вода, можем да получим изкривени резултати, когато се качим на кантара. Може да изглежда, че сме свалили доста килограми, а всъщност това да се дължи на дехидратация на тялото.
Дори да не сме на диета, е важно да пием достатъчно количество вода през деня. Причината не е просто, за да сме слаби. По този начин поддържаме нормалния баланс на клетките, тъй като те са изградени основно от вода. Нередовното пиене на вода може да доведе до много здравословни проблеми, като камъни в бъбреците, например.

Колко точно вода да пием? Количеството зависи от много условия, като колко се движите, ядете ли достатъчно плодове и зеленчуци, колко килограма сте, дали е горещо. Препоръчително е да приемаме между 30 и 60 мл. вода на килограм.
Трябва да знаем, също така, че кафето и газираните напитки не могат да заместят водата. Напротив, те ни дехидратират още повече. Препоръчително е да пиете вода и кафето, за да не се обезводнявате.

Най- важното е да не пропускаме пиенето на вода в ежедневието. Слагайте бутилки с вода навсякъде – на работното място, у дома. Винаги носете в дамската си чанта.

Свикнете, когато сте на заведение, да си поръчвате вода или чай. Не само, че е по- евтино, но е и много по- здравословно.
Пийте водата равномерно през деня, а не се наливайте наведнъж. Лекарите съветват, да не прекалявате с течностите след 8 вечерта.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване