Отслабване с куркума

куркумаКуркумата винаги се е използвала с цел отслабване. Тя е перфектна за жените – полезна е за кожата и е добър помощник в отслабването. Ако я съчетаете с канела – това ще е отлична комбинация, и резултатите ще са още по – добри. Трябва да знаете, че куркумата е силен антиоксидант, пречиства тялото от токсини, съдържа полифеноли, убиващи натрупаните излишни мазнини, минерали, витамин С, Б2, К, Б3, затопля кръвта, намалява холестерола, стабилизира количеството на кръвна захар.

Канелата също е много полезна, и помага в отслабването. Лечител е и на множество заболявания.

По половин лъжичка пък от канелата дневно лекува диабета ( тип 2 ).

 

Ето и какво да правите, за да отслабнете:

 

Сложете половин литър вода да заври, след това добавете 3 лъжици черен чай, 1 лъжица канела, 1 лъжица куркума, една лъжица мед и малко джинджифил. След това прецедете течността и прибавете към нея киселото мляко. Пийте тазидиета напитка по веднъж на ден като замените някое от основните хранения.

 

Тази диета не се препоръчва на бременни жени, на хора с хепатит, при проблеми с храносмилателната система или бъбреците. Възможно е понякога вследствие от приема на куркума да настъпят алергични реакции, затова преди да започнете да спазвате тази диета се консултирайте с вашия лекар.

Естествено както и всяка друга диета, и тази няма да ви помогне ако не промените хранителните си навици – но ако всеки ден пиете този  „коктейл”, ограничите вредните храни – като например пърженото, сладкото, тестените изделия, висококалоричните храни, и цялото това нещо съчетайте със спорт.

Така за една седмица ще отслабнете с 3 килограма, а за месец – с около 10.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Отслабване
2 коментара по “Отслабване с куркума
  1. Митева каза:

    Аз съм много слаба и искам да използвам куркума, за подобряване здравословното състояние, но се страхувам да не отслабна. Аз искам да напълнея и то около 5-7 кг. Мислите ли, че куркумата ще ми повлияе отрицателно на килограмите и ще отслабна? Благодаря Ви много предварително.

    • Надя Колева каза:

      Природните средства, като куркума, които се използват за отслабване, водят до този процес, когато се съчетават с подходяща диета за отслабване. Ако спазвате диета за напълняване, едва ли куркумата ще предизвика обратния ефект.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване