Отслабване с елда

елда

Елдата е най – бедна на въглехидрати в сравнение с другите култури. Именно затова е подходяща за хора, които искат да отслабнат, и за диабетиците. Елдата е най – разпространена е в Русия – а в нейните зърна има до шестдесет процента белтъчини. Освен тях съдържа и аминокиселини, въглехидрати, влакнини, оксалова киселина, мазнини – много малко количество, ябълчна и лимонена киселина. Богата е и на витамините Е, В, В1, В2, Р, РР, също и на минерали – желязо, магнезий, цинк, калций, фосфор, никел, бор, мед, кобалт и други. Дава завидни резултати при хората, които искат да отслабнат.

Тя е много вкусна, а и е нискокалоричен  продукт, подходящ за всяка една диета. С нея хапвате вкусно  и отслабвате. Препоръчва се за хора с хемороиди, хипертония, ревматизъм, артрит, разширени вени, хипофункция на щитовидната жлеза, заболявания на черния дроб, подобряване кръвообръщението. Препоръчва се и за подобряване състоянието на зрението.

Веществата, които елдата съдържа, укрепват  стените на кръвоносните съдове и тяхната чупливост. Също така помагат заелда1 извеждането на холестерола от кръвта, и на йоните от тежките метали.

Може да бъде използвана като заместител на месото, тъй като съдържа голямо количество желязо, подходяща е и за анемични състояния.

Ако вземате по две лъжици елда на прах дневно задължително ще се нормализира концентрацията на хемоглобин в кръвта.
Не трябва да се запича във фурна. Брашното със светложълт цвят е много полезно.

Всички тези полезни свойства на елдата са една много добра причина да започнете нейния прием.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване