Месна диета

products6Тази диета ще се хареса на много хора, които искат да намалят теглото си и обичат месото. Нейното меню се състои от месо, животински мазнини и вода. Диетата е разработена в Института ди Понте, САЩ. Много векове ескимосите ядат месо и остават слаби, пъргави и здрави. Учените установили, че ако човек заедно с парче месо консумира повече мазнини и животински продукти, горивните процеси в организма стават по-бързи. И с мазнините от животински произход се изгарят и собствените, които  човек  е натрупал през годините.

Диетата позволява да се яде месо, риба, много зеленчуци, така можете да комбинирате доста вкусни основни ястия от месо и зеленчуци. Това е доста лека диета, но все пак има списък на храни, които трябва да бъдат изключени: алкохол, брашно, зърнени храни, млечни продукти, захар, плодове, картофи, моркови, царевица.

От напитки допускат минерална вода, зелен и билков чай, кафе (без захар). На ден трябва да се пие около 6-8 чаши вода. Водата от чешмата е по-добре да се замени с пречистена минерална вода.

Много полезно да се добавя към месото няколко капки лимонов сок. Той ще предоставя на тялото ви витамин С. Витамин А вие ще получите от животинските мазнини. Яде се около 250 грама месо с мазнини на всяко хранене. Изборът на месото е ваш. То може да е свинско, телешко, агнешко. Вареното месо може да се подправя с чесън, лук, черен пипер, лимонов сок или доматено пюре. По време на хранене пиенето е забранено. Откажете се от соса, сладкото и шоколада. За десерт можете да си позволите една ябълка, портокал или зрънце захар.

press_13Всички одобрени продукти могат да бъдат варени, печени или задушавани. Продължителност на диета – 10 дни. С „Месната диета“ можете да отслабнете с 5-6 кг.

Предимствата на тази  диета са следните: тя е балансирана (има и протеини и витамини), няма чувството за глад и дискомфорт.

Минусите на месната диета: дългото време за храносмилане може да предизвика проблеми със стомаха.

Месната диета не се препоръчва на тийнейджъри, възрастни хора и хора, страдащи от бъбречни заболявания и остри хронични заболявания.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване