Лесно отслабване: Пийте билкови чайове

chai-vgradinataНе е тайна, че наднорменото тегло се превърна почти в норма за съвременния човек. Има много причини, поради които лесно се трупат излишните килограми, а след това човек не може да се отърве от тях. Това са грешното хранене, излишните въглехидрати в храната, заседналият начин на живот, стресът, както и храната от заведенията за бързо хранене.

Отрицателно въздействие върху нашето тяло оказва и самият вид на храната, това от което е направена.  Ако в по-голямата част от съставките си има  неядивни синтетични добавки като оцветители, сгъстители, консерванти и др. , много ясно, че се трупат килограми и токсини.

Те се натрупват в организма и ни тровят през годините. Дори една добре балансирана диета не винаги може да ни помогне в борбата за загуба на тегло.

Нашето тяло се нуждае от поддръжка и пречистване. И тук идват на помощ идват билковите чайове, които са отлично пречистващо средство.

Става дума за чайове, направени от естествени билки. Те могат да бъдат закупени във всяка билкова или обикновена аптека. Не купувайте билков чай в торбички, тъй като те може да са „подобрени” с различни неестествени добавки.

Какво е важно при избора на билки? Когато избирате трябва да четете противопоказанията: наличие на хронични заболявания, алергии и т.н.

bezopasnite-bilki-za-otslabvaneЛекарствените билки, подходящи за диети са разделени според ефектите върху човешкото тяло  в следните групи:

– Стимуланти – спомагат за изгаряне на калории (малка водна леща, царевична свила, върба);

– Диуретици–изхвърлят с урината излишнити течности (хвощ, птица планинар, мечо грозде);

– Слабителни – не позволяват пълното асимилиране на храната, намаляват калориите, предизвикват скоростна дефекация (копър, анасон, кимион, бял равнец, лайка, черна елша);

– Потискащи апетита – притъпяват усещането за глад, поради способността им да увеличават обемът си  в стомаха, подобряват настроението (мента, ленено семе, спирулина, ангелика
обикновена – корен, ружа обикновена, валериана).

Има един универсален начин за приготвяне на чай за отслабване и диети: изберете си по една от всяка от изброените групи билки.

Диетата за отслабване с помощта на билкови чайове, трае средно около 4 месеца. Това зависи от индивидуалния потребител.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване